Multisport Eb - Különleges érmeket kapnak a dobogósok

MTI

2022.08.15. 22:06

A multisport Eb-n összesen 177 számban osztanak/osztottak érmeket.

A magyarok közül elsőként a Szabó Bence, Furkó Kálmán evezős egység vehetett át érmet a müncheni multisport Európa-bajnokságon.

A 11 napos esemény érmeit Florian Weber, a szervezőbizottság kreatív igazgatója tervezte és a Designworks, a BMW "dizájnkovácsa" készítette el. A medálok sok tekintetben egyediek, a nyakbaakasztó például nemcsak egy szalag, hanem kapcsolódik magához az éremhez, egységet alkot vele. A zsinór vége csavart, a hagyományos müncheni perecre emlékeztetve, amely egyrészt tisztelgés a házigazda város előtt, másrészt szimbolizálja a sportok és világok összekapcsolódását egy olyan időszak után, amely szétválasztotta az embereket.

"Büszke vagyok arra, hogy a Designworksszel közösen ennyi történetet sikerült egy érembe zsúfolnunk. Ezek a sztorik elmesélik az Olimpiai Park történetét, tisztelegnek München előtt és ami a legfontosabb, középpontba helyezik a sportolókat" - fogalmazott Weber.

A kilenc olimpiai sportágat magában foglaló multisport Eb-n összesen 177 számban osztanak/osztottak érmeket, az 1300 legyártott medál mindegyike sportágspecifikus, a nyakba akasztható szalagon ugyanis az adott sportág piktogramja látható.

Az érem külseje merész és dinamikus, a medálok háromszög alakúak és a verseny neve mellett látható rajtuk a multisport Eb domború emblémája, "A bajnok jelképe", egy csillagot formáló ábra.

.