Ilyen időjárás várható augusztus utolsó hétvégéjén - Itt a friss előrejelzés vasárnap estig

Időjárási hírek

MTI/Időjárás

2022.08.25. 19:07

Időjárás-előrejelzés augusztus 26-28-ig.

Sok lesz a napsütés és többfelé 30 Celsius-fok felett alakulnak a csúcsértékek az utolsó nyári hétvégén. Szórványosan viszont záporokra, zivatarokra is készülni kell, és a felhős tájakon 25 fok körüli maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a Dunántúlon a ködfoltok feloszlása után többórás napsütés várható, majd délelőttől erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. Eközben a Dunától keletre túlnyomóan napos, csapadékmentes idő valószínű. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Szombaton általában több órára kisüt a nap, de nyugat felől fátyolfelhőzet sodródik az ország fölé. Szórványosan, nagyobb eséllyel az ország nyugati felében előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A hajnali 12-20 fokról 25 és 34 fok közé melegszik fel a levegő, a magasabb értékeket az Alföldön, az alacsonyabbakat a felhősebb nyugati tájakon mérhetik.

Vasárnap hajnalban főleg nyugaton kialakulhatnak pára-, illetve ködfoltok. Napközben az ország nagy részén kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap, de többfelé erőteljesebbé válhat a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A minimumhőmérséklet 12 és 20, a maximumhőmérséklet általában 25 és 34 fok között valószínű, északkeleten lesz a legmelegebb - olvasható az előrejelzésben.

.