Ilyen időjárás várható szeptember 21-én Máté napján

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.09.21. 01:27

Úgy tartják, ha tiszta az idő, jó bortermés várható.

Szerdán is alapvetően felhőátvonulásokra számíthatunk, záporok, zivatarok nagyobb eséllyel és nagyobb számban a Dunától keletre alakulhatnak ki. Az éjszakák egyre hidegebb lesznek, péntek hajnalban felcsillan az első őszi fagy esélye.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Szerdán is változó mennyiségű és vastagságú felhőtömbök lesznek felettünk, időszakosan jobban is összeállhatnak a felhők, emellett általában több órára kisüt a nap. Éjszaka összességében csökken a felhőzet, de helyenként maradhatnak felhősebb körzetek. A szélvédett részeken pára- és ködfoltok is képződhetnek. 

Szerdán elsősorban a Dunától keletre lehetnek elszórt jelleggel záporok, zivatarok, máshol csak elvétve lehet csapadék. Az északi, északnyugati szél élénk, főleg a szélcsatornában erős lesz, de zivatarok menetén is lehet átmeneti szélerősödés.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között valószínű. A derült, szélvédett részeken lesz a leghidegebb, a fagyzugokban pedig fagypont köré is csökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 13 és 18 fok között alakul.

.