Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Ezért hagyja ki a magyar válogatott az első két állomást

MTI

2022.10.25. 23:27

A magyar válogatott nem vesz részt a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának első két állomásán.

A magyar válogatott nem vesz részt a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának első két, észak-amerikai állomásán.

A magyar szövetség honlapján Bánhidi Ákos szakvezető gazdasági és szakmai okokkal indokolta a csapat távolmaradását a Montrealban és Salt Lake Cityben sorra kerülő vk-fordulótól.

"Az élet valamennyi területén óhatatlanul begyűrűztek a világot és a mindennapjainkat egyaránt sújtó problémák: a világot két éven keresztül megállító és lelassító koronavírus-járvány, a háború, vagy éppen az elszabaduló energiaárak.

A mi sportágunk pedig rendkívül energiaigényes, hiszen egy jégpálya fenntartása horribilis költségekkel jár.

Utóbbiakkal nekünk is számolnunk kell, hogy túléljük ezeket a vérzivataros időket.

Másfelől az olimpiát követő hónapokban a szövetségben történtek strukturális változások, és a felkészülést is olyan ritmusban tudtuk elkezdeni, melyek alapján úgy döntöttünk, hogy a világkupa első két fordulóján nem veszünk részt"

- fogalmazott a szövetségi kapitány, aki hozzátette, "súlyos költségeket" vont volna maga után, ha komoly csapattal elutaznak Kanadába és az Egyesült Államokba.

Bánhidi elárulta, a magyar sportolók nem maradnak verseny nélkül, mert keményen dolgoznak és készülnek a bormiói nemzetközi felkészülési viadalra, melyre november 11. és 13. között kerül sor.

A hat állomásból álló vk-sorozat most hétvégén rajtol Montrealban, majd jövő hétvégén Salt Lake City lesz a házigazda. A harmadik és negyedik fordulót a kazahsztáni Almatiban rendezik decemberben, februárban pedig Drezdában és Dordrechtben lesz még egy-egy vk-viadal.

.