Idős nőket támadott meg Budapesten egy férfi

MTI

2022.11.09. 11:11

Rablási szándékkal két idős nőt is megtámadott tavaly novemberben Budapesten.

Vádat emeltek egy többszörösen büntetett, 42 éves férfi ellen, aki rablási szándékkal két idős nőt is megtámadott tavaly novemberben Budapesten; az egyik áldozat életveszélyes fejsérülést szenvedett - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlott 2021. november 16-án délután a XII. kerületben, a Normafa úton megtámadott egy 91 éves nőt.

A férfi egy ideig követte a nőt, majd egy kemény, tompa tárggyal hátulról nagy erejű ütést mért a fejére, a sértett ennek következtében elvesztette az eszméletét és a földre zuhant. A támadó a nő táskájával, amelyben az iratok mellett körülbelül tízezer forint készpénz és bankkártya volt, elmenekült. Az idős asszony életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

A vádlott a nő bankkártyájával aznap és másnap több dohányboltban és üzletben vásárolt mintegy 15 ezer forint értékben. Később több mint tízszer használta fel a bankkártyát menetjegyek és bérletek vásárlására, összesen 50 ezer forint értékben.

A férfi a támadást követő napon, 2021. november 17-én délelőtt a hátizsákjába rejtett egy 40 centiméteres fémrudat, majd a XIV. kerületi Örs vezér tere környékére ment, hogy újabb idős áldozatot keressen.

Ott felfigyelt egy 77 éves nőre, akit hazáig követett. A társasházhoz érve belépett a sértett után a lépcsőházba, majd beszállt vele a liftbe, ahol a fémrúddal hátulról fejbe ütötte őt. A sértett az ütés ellenére dulakodni kezdett vele és segítségért kiabált. A férfi végül - értékek megszerzése nélkül - elmenekült.

A Fővárosi Főügyészség a férfit mint többszörös visszaesőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, illetve annak kísérletével, továbbá információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével is vádolja, és fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban azzal, hogy a férfi ne legyen feltételes szabadságra bocsátható.

A vádlott letartóztatásban van - áll a közleményben.

.