A libamáj egészséges vagy mérgezzük magunkat? Itt a válasz a libamáj-fogyasztással kapcsolatban.
Márton-napi libamáj: Egészséges vagy mérgezzük magunkat? Libamáj recepttel az írás végén.
Vérszegény, vashiányos, B12 vitamin-hiányos? Fogyasszon csirke-, marha- vagy libamájat. Továbbá ha valaki krónikusan fáradt, memória-, koncentrációs zavarai vannak arra is jótékony hatással van. Érdemes májat fogyasztani mellékvese-kimerülés, pajzsmirigy problémák esetén, illetve autoimmun betegségben szenvedőknek is.
A máj elsőszámú tápanyagbomba.
A máj valóban a szervezet méregtelenítő szerve, de a méreganyagok nem a májban, hanem a zsírszövetben tárolódnak. A májunk felelős többek között a zsír lebontásáért és a különböző kemikáliák átalakításáért. Az alkohol lebontásáért is májuk felel.
Egyszerű, de odafigyelést igényel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Ha saját zsírjában sütjük, úgy a legfinomabb.
A másik titka, hogy lassan süssük, így megóvhatjuk a kiszáradástól.
Először mossuk, tisztítsuk meg és húzzuk ki belőle az ereket. Olvasszuk fel a zsiradékot, vágjuk bele a hagymát. Kezdjük el pirítani. Nyomjunk bele fokhagymát. Még ne sózzuk!
Tegyük rá a libamájat. Lassú tűzön süssük 10 percig az egyik oldalán, majd 10 percig a másik oldalán.
Mielőtt kivennénk, villával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha már nem szivárog belőle folyadék, akkor jó.
Friss, illatos, ropogós kenyérrel hidegen és melegen egyaránt finom.
Jó étvágyat hozzá!