Sűrű éjszakája volt a tűzoltóknak országszerte

MTI

2022.12.11. 11:12

Sokfelé fák dőltek ki, pincék teltek meg vízzel.

Az erős szél és a sok csapadék miatt a tűzoltók segítségére van szükség országszerte, fák dőltek ki, pincék teltek meg vízzel - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel az MTI-vel.

A Somogy megyei Inkén, a 61-es főút 169-es kilométerénél fa dőlt az útra, félpályán elzárja a közlekedést.

Pécsett, a Magyarürögi út elején, illetve Villánykövesden, a Villányi út mentén szintén az útra kidőlt fák akadályozzák a továbbhaladást.

Pest megyében Pilisvörösváron és Versegen várták kidőlt fák miatt a tűzoltók segítségét.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Bodrogolasziban a 37-es főúton dőlt fa egy gépkocsira.

Hajdú-Bihar megyében a csapadék okozott károkat. A hajdúböszörményi Kolozsvár utcában megtelt vízzel az árok, amelyet szivattyúval távolítanak el. Debrecenben, a Lőtér utcában egy lakóház pincéjében másfél méter magasan állt a víz.

A károk elhárításán folyamatosan dolgoznak a tűzoltók - írták a közleményben.

Vasárnap délután az OKF azt közölte az MTI-vel, hogy csökkent az időjárás okozta károk miatt érkezett segélyhívások száma. A katasztrófavédelem azonban továbbra is arra kéri az útnak indulókat, hogy tájékozódjanak az útviszonyokról és az időjárási körülményekről, valamint használják a katasztrófavédelem ingyenes VÉSZ-applikációját. Ha bajba jutott embert vagy sérült közművezetéket látnak, jelezzék a 112-es segélyhívón - írták.

.