Atlétikai vb 2023 - Az augusztusi atlétikai vb Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz

MTI

2023.01.13. 21:57

Harminchét esemény a szurkolói klub programjában.

A szombati Tihany Trail Terepfutó Verseny lesz a Hősök tere szurkolói klub első sporteseménye, amelyen az indulók 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a budapesti atlétikai világbajnokságra.

Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, az újév első napján indult szurkolói klub a "Sportolásban gazdag új évet!" elnevezésű egyéni kihívással vette kezdetét, amely bárhol teljesíthető, akárcsak a január 11. és 23. közötti Zúzmara futófesztivál.

"Az első valós sportesemény a tihanyi terepfutó verseny lesz, az augusztusig tartó programban pedig összesen 37 rendezvény kapott helyet. Ezek többsége tömegfutó-verseny, de számunkra fontos volt, hogy legyen közte más sportág is, így lehet kerékpározni, úszni vagy evezni. Szintén kiemelt cél volt, hogy az ország minden vármegyéjében legyen legalább egy olyan verseny, amelyre regisztrálhatnak a hétköznapi hősök" - hangsúlyozta Németh Balázs.

Hozzátette, aki elindul egy versenyen, jogot szerez arra, hogy féláron vegyen jegyet vagy bérletet a vb-re, ráadásul négy belépőt vásárolhat féláron, és annyiszor négyet, ahány eseményen elindul. Az 50 százalékos kedvezmény az esti, azaz döntős programokra vonatkozik, a délelőtti versenyek 3000 forint helyett 2023 forintért tekinthetők meg ily módon.

"Már január elsején sokan jelentkeztek, néhány nap alatt pedig nagyjából ezren regisztráltak a szurkolói klub weboldalán, a hetkoznapihos.hu oldalon. Kiemelten fontos, hogy a vb segítségével megmozgassuk az országot, hogy annak hatására mindenki egészségesebben éljen" - nyilatkozott Németh Balázs, aki maga is rajthoz áll Tihanyban.

A Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója jelezte, ilyen akciót még senki sem csinált a világon, és szeretnék, ha a vb nézőinek minél nagyobb részét tennék ki a hétköznapi hősök, akik részt vettek egy-egy sporteseményen.

A külföldi érdeklődést jellemzi, hogy már 60 országból vásároltak jegyet a vb-re.

Az atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, amely egyúttal ebben az évben a világ legnagyobb sporteseménye is lesz. Augusztus 19. és 27. között több mint 200 országból 2000 atléta versenyez majd az új Nemzeti Atlétikai Központban, illetve a maratoni és gyalogló versenyek belvárosi helyszínein.

.