Szatírt fogtak Budapesten

MTI

2023.01.31. 16:09

Éppen el akarták bocsátani egy egészségügyi létesítményből, amikor elfogták.

Budapesten fogták el az eislingeni szatírként elhíresült német férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a rendőrség honlapján.

A német központi célkörözési egység múlt szerdán gyors segítséget kért a magyar rendőrségtől, ugyanis olyan információhoz jutottak, hogy a súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt körözött férfi Magyarországon tartózkodhat - írták.

Az adatok szerint a férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de pár órán belül el akarták bocsátani az egészségügyi létesítményből.

A magyar fejvadászok azonnal megkezdték az információ ellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak: a körözött 25 éves férfi valóban az intézményben tartózkodott, így azonnal megszervezték az elfogását.

Mivel a kórtörténete alapján korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapota miatt tartani lehetett attól, hogy ellenállást tanúsíthat, speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt. A célkörözési egység ezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérte.

A TEK műveleti egységével közösen - a német rendőrök jelzését követő két órán belül - elfogták a 25 éves német állampolgárt.

A férfi kiadatási őrizetben van, további sorsáról az illetékes bíróság dönt - írták a police.hu oldalon.

.