Nagyszabású koncertsorozatot indít a Fesztiválzenekar

MTI

2023.03.03. 09:57

Az együttes elsőként március 9. és 11. között lép fel a Müpában.

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) tavaszi koncertsorozatán olyan sztárokkal találkozhat a nagyközönség, mint Rudolf Buchbinder világhírű zongoraművész vagy Perényi Miklós Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész.

Az együttes elsőként március 9. és 11. között lép fel a Müpában, majd március 13-án nagyszabású, hétállomásos európai turnéra indul, március 28-án pedig a 100 éve született Ligeti György előtt tiszteleg a Zeneakadémián - áll a zenekar MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Müpában tartott hangversenyeken Dohnányi Szimfonikus percek című műve, Robert Schumann egyetlen befejezett, lírai zongoraversenye, Richard Strausstól a Don Juan  és a Till Eulenspiegel vidám csínyjei című szimfonikus költemények mellett a Hétfátyoltánc hangzik el a Salome című operából. A zongoraversenyt a világszerte elismert osztrák Rudolf Buchbinder játssza. A zenekart Fischer Iván vezényli - olvasható a közleményben.

A tájékoztató szerint az európai turnén a Dohnányi-Schumann-Strauss-program és Beethoven 4. (G-dúr) zongoraversenye lesz hallható Rudolf Buchbinder közreműködésével. Az együttes Berlin, Alicante, Madrid, Luxembourg, München, Lugano és Párizs koncerttermeiben lép fel.

Mint írják, a Fesztiválzenekar március 28-án szerzői esttel tiszteleg a Zeneakadémián az idén száz éve született Ligeti György előtt, akinek válogatott műveit a Kossuth-díjas Amadinda Ütőegyüttes alapító tagja, Rácz Zoltán vezényli. A koncerten fellép Perényi Miklós gordonkaművész és Károlyi Katalin mezzoszoprán énekesnő.

A zenekar március 9-én hozza nyilvánosságra jubileumi, 40. évaduk teljes koncertprogramját.

.