Szombaton lesz A Dal 2023 negyedik válogatója

A Dal 2023

MTI

2023.03.27. 23:03

A válogatókat két akusztikus elődöntő követi húsvét után, amelyekből négy-négy dal jut a döntőbe.

Szombaton lesz A Dal 2023 negyedik válogatója, így a műsor után kialakul a verseny elődöntős mezőnye.

Az élő show-ba bejutott 40 produkcióból újabb tíz mutatkozik be a Dunán április 1-jén szombaton 19 óra 35 perctől - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

A múlt szombati harmadik válogatóban Panka és Kristóf Nincsen semmi boldogságom című dala három zsűritagtól, Wolf Katitól, Mező Misitől és Ferenczi Györgytől egyaránt a maximális 10 pontot kapta, utóbbi a Jazztelen Kaja meg szex című számát is így értékelte, akárcsak a negyedik zsűritag, Egri Péter Kamarás Iván Polinéz sanzonját. E három előadó mellett a zsűri juttatta tovább Miviana Égni kell című dalát is. A közönségszavazatok ismét egy rock-metál zenekart, a From The Sky-t juttatták tovább, daluk címe: Antarktika.

A műsorban extra produkcióként Takács Nikolas és Koszi Janka Hazámban címmel duettet adott elő. A Petőfi-bicentenárium alkalmából a negyedik válogatóban szintén a költő, forradalmár egy megzenésített műve fog elhangzani.

Az április 1-jén szombaton látható tíz előadó és dal a következő lesz: Berki Artúr (Végtelen harc), Dos Diavolos (Nem tanulunk semmiből), Fekete Bori (Ördöglakat), Kocsis Tibor (Szükség van rád), Lily (Visszatáncoltál), a LongStoryShort! (Ez vagyok én), Mocskonyi Dörgő (Most is ott a parton), a Potatopatch (Színes film), a Sign (Fejest ugrottam), valamint a Titán (Éjféli járat).

A válogatókat két akusztikus elődöntő követi húsvét után, amelyekből négy-négy dal jut a döntőbe. A nyolc finalistát a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara fogja kísérni. A győztes dal előadója "Az Év Dala 2023" cím, illetve a Petőfi Zenei Díj "Év dala 2023" elismerés mellett tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A 40 versenydal meghallgatható adal.hu-n, a nyereményjáték fülön történő szavazással A Dal ajándékcsomagok nyerhetők.

További részletek A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsor hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáján, valamint adal.hu-n találhatóak.

.