A valaha volt legkomolyabb hazai közvetítéssel készül az M4 Sport szerdára

MTI

2023.05.22. 20:44

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója szerint a Puskás Arénában jövő szerdán sorra kerülő labdarúgó Európa-liga döntő a valaha volt legkomolyabb hazai közvetítés lesz európai kupamérkőzésről.

Székely Dávid a Nemzeti Sporthíradó című műsorban "kihirdette" az AS Roma és a Sevilla összecsapásán dolgozó keretet: az M4 Sporton Ujvári Máté, a Kossuth Rádióban Hajdú B. István és Varga Péter lesznek a döntő kommentátorai. A találkozó műsorvezetője a helyszíni stúdióban Petrovics-Mérei Andrea lesz, riporterként Berkesi Judit és Martí Zoltán hozzák az exkluzív információkat és interjúkat. B. Németh Péter a hangulatról, a mérkőzés hátteréről tudósítja a nézőket - írta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtó és Marketing irodája közleményében.

A találkozó felvezetése már a döntő előtti napon megkezdődik a közmédia csatornáin, jövő kedden négyórás műsorfolyammal készül az M4 Sport. Az ország legnézettebb sportcsatornája már délután élőben mutatja meg mindkét döntős együttes edzését és a sajtótájékoztatókat is a Puskás Arénából. Az M1 élőben jelentkezik a Hősök terén és a Szent István-bazilikánál található szurkolói zónákból, de a közmédia többi csatornáján is tematikus adásokkal, felvezető beszélgetésekkel készülnek a döntőre.

"A valaha volt legkomolyabb közvetítés lesz európai kupamérkőzésről a magyar sportmédiában, amivel most készülünk. Nemcsak a döntő előtt várjuk a nézőket másfél órás felvezető műsorral, hanem már a finálé előtti napon is megmutatunk mindent a sajtótájékoztatótól kezdve a csapatok utolsó edzésén át az Európa-liga döntőjét kísérő szurkolói hangulatig" -  mondta Székely.

Hozzátette, jövő szerdán 19.30-tól több helyszínről, pályára néző stúdióból és pályaszéli riportokkal kezdik a közvetítést, ezenkívül több meglepetést is tartogatnak.

"Nagyon készülünk, és bízunk benne, hogy mi is hozzá tudjuk tenni a magunkét ahhoz, amit az jelent, hogy egy európai kupadöntőt rendeznek hazánkban" - fogalmazott a csatornaigazgató.

Az M4 Sport 2015-ös indulása óta számos sporttörténeti eseményről közvetített világszínvonalú stúdiójából. A labdarúgó világtornák, az olimpiai játékok és a Bajnokok Ligája-finálék közül is kiemelkedő lesz a jövő szerdai EL-döntő. A közmédia legkiemelkedőbb stábja dolgozik azon, hogy ez a történelmi esemény maradandó élmény legyen elsősorban a magyar nézők számára, de lesz olyan felvétel, amit várhatóan az UEFA a nemzetközi közvetítései során is használ majd, így az egész világ láthatja a magyar közmédia munkáját.

Az AS Roma-Sevilla FC Európa-liga döntő jövő szerdán 21 órától élőben az M4 Sporton, a Kossuth Rádióban és az m4sport.hu oldalon lesz követhető.

.