Egyetemi Napot tart május 16-án a Müpa

MTI

2023.05.06. 11:57

Érdemes előre jelentkezni az eseményre.

Szakmai előadások, minikoncert, színház, filmvetítés, nyilvános főpróba és speciális OrgonaExpedíció is várja az érdeklődőket a Müpa felsőoktatási intézmények hallgatóinak összeállított Egyetemi Napján, amelyet első alkalommal május 16-án rendeznek Budapesten.

A Müpa közleménye szerint a kora délutántól késő estig zajló eseményen személyesen ismerhetik meg a hallgatók, hogy milyen élet zajlik egy ilyen nagy kulturális intézményben.

Új oldaláról mutatkozik be a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, ahol közös meditálás, hangfürdőzés, illetve az énekhangról szóló interaktív előadás és a Müpa híres orgánájának bemutatója is lesz.

A Fesztivál Színházban az esti Szabadság, szerelem - Petőfi 200 című előadás nyilvános főpróbáján lehet majd részt venni. A költő születésének 200. évfordulója alkalmából készült produkció 21. századi hangzással, a hazai színházi és popélet legjobbjaival - Senával, Paulinával, a 4S Streettel, a Romengóval, DÁNIELFY-vel, a The Biebersszel, Trap kapitánnyal és a THA SHUDRAS-szal, valamint Katona Kingával, Berettyán Nándorral és Szabó Sebestyén Lászlóval - várja az érdeklődőket.     

Az Előadóteremben és a KÉK teremben az előadó-művészet elméleti háttérszakmáiról tudhatnak meg többet az érdeklődők, a Zászlótérben minikoncert szórakoztatja a közönséget, az Üvegteremben lesz többek között élménydobolás. A tematikus sétákon a Müpa Stúdió működésével és a backstage büfék titokzatos világával ismerkedhetnek majd az érdeklődők.

A Müpa sátorban a Recirquel előadása, majd a nap zárásaként a szomszédos Ludwig Múzeum teraszán DJ Adam Ajkay szórakoztatja a közönséget.

A limitált férőhelyek miatt érdemes előre jelentkezni az eseményre, a programok érvényes felsőoktatási diákigazolvánnyal látogathatók. További részletek az intézmény honlapján érhetők el.

.