Helytelen besorolással szerepelt műsoron a Két pasi meg egy kicsi

MTI

2023.05.13. 12:04

Charlie bácsi "6" korhatári jelöléssel került adásba kora reggel.

Kiskorúakra káros tartalma miatt a 12 éven felülieknek szóló korhatár-kategóriába sorolná a Két pasi meg egy kicsi című, a Viasat 3 csatornán kora reggel látható vígjátéksorozat egyik epizódját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Az NMHH kommunikációs igazgatóságának az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a Viasat 3 csatornán április 2-án reggel hattól sugárzott Két pasi meg egy kicsi című sorozat 12. évadjának 15. epizódját vizsgálta egy bejelentés nyomán a médiatanács.

A műsor "6" korhatári jelöléssel került adásba - írták, hozzátéve: hatósági vizsgálat megállapította, hogy a műsorszám úgy jeleníti meg a szexualitást, hogy az a magyar szabályozás szerint a 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatár-kategóriába tartozónak minősülne.

Az indoklás szerint mivel a Viasat 3 szolgáltatója Hollandiában bejegyzett társaság, a médiatanács a felmerült jogsértésről értesíti a holland társhatóságot, és kéri a szükséges intézkedések megtételét.

A közleményben beszámoltak arról is, hogy a Szombathely 97,7 MHz rádiós médiaszolgáltatási jogosultság hatósági szerződése június 25-én végleg lejár.

A frekvencia használatára meghirdetett pályázati eljárás nyertese az egyedül pályázó Radio Plus Kft. lett.

A médiatanács hatósági szerződés megkötését kezdeményezi a nyertes pályázóval, amely június 26-tól tíz évre nyerte el a használati jogosultságot.

.