Művészetek Völgye - Több mint kétezer programmal készülnek az idén

Kapolcs

alon.hu

2023.05.10. 20:37

3 faluban több mint 40 helyszínen, mintegy 2200 programmal készülnek.

Teljes a 32. Művészetek Völgye programja: az összművészeti fesztivál csaknem 2200 zenei, irodalmi, színházi, családi és egyéb eseménnyel várja a látogatókat július 21. és 30. között Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

3 faluban több mint 40 helyszínen, mintegy 2200 programmal készülnek, így naponta átlagosan 220 esemény várja majd a látogatókat.

A fesztivál 10 napja alatt új és megújult zenei helyszínek, még több színház és gyerekprogram, irodalom és kiállítás tölti meg élettel Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend udvarait - emelte ki.

A Művészetek Völgye a könnyűzenétől a világzenén és a jazzen át a klasszikus zenéig, a kortárs tánctól az újcirkuszig, a színháztól az irodalomig, a filmtől a képzőművészetig szinte minden műfajban kínál programokat, de az érdeklődők workshopokon, jógán, gyerekfoglalkozásokon és biciklitúrán is részt vehetnek, vagy elmerülhetnek a kézműves vásár forgatagában.

A Néprajzi Múzeum ezúttal Egy napom című vándorkiállításának a Művészetek Völgyébe adaptált verzióját mutatja be Kapolcs központjában. A tárlat két magyar diáklány egy napját ismerteti 87 év eltéréssel.

A kiállítás gyerekfoglalkozásokkal és szakmai előadásokkal egészül ki, de a látogatók bepillantást nyerhetnek a Szöuli Történeti Múzeum ősszel Budapesten nyíló tárlatába is - közölte Kemecsi Lajos.

Szakadáti-Póka Vanessa, a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) munkatársa a Póka Udvar és a Petőfi Udvar programját mutatta be.

Elmondása szerint Kőbánya Udvara ettől az évtől Póka Egon nevét veszi fel, így immár a névadóra emlékezve telik meg a Gástya-árok hangos élőzenével. A PKÜ támogatásával létrejövő helyszínen napközben PIM buszmegállóval és az Alkotóművészeti Igazgatóság művészeti programjaival várják a közönséget.

A Petőfi Udvar a 200 éve született költőóriás előtt tiszteleg, irodalmi és alkotóművészeti programokkal, kiállításokkal bemutatva a PKÜ szerteágazó tevékenységét, de itt lépnek fel a Hangfoglaló program támogatottjai is.

Szirtes Edina Mókus zeneszerző, előadóművész a MókusKert udvart a Művészetek Völgye legapróbb helyszíneként mutatta be, ahol a látogatók a zene és az irodalom segítségével kapcsolódhatnak össze egy elgondolkodtató, inspiráló közegben. A kapolcsi udvarban lesznek élőzenei podcastok, PajtaSzínház, jammelések és koncertek is.

A 32. Művészetek Völgye immár teljes programkínálata a www.muveszetekvolgye.hu honlapon érhető el.

.