Csütörtökön kezdődik a Szánsájn fesztivál a Cirko-Gejzír moziban

MTI

2023.06.14. 22:05

Hetven filmmel várják a nézőket hat héten keresztül a szervezők.

Csütörtökön kezdődik a Szánsájn fesztivál a Cirko-Gejzír moziban, ahol több mint hetven filmmel, köztük díjnyertes alkotásokkal, közönségkedvencekkel és kultfilmekkel várják a nézőket hat héten keresztül a szervezők.

    A július 26-ig tartó fesztiválon a Cirko Film, a Magyarhangya, a Mozinet és az UIP elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik így naponta több alkotás kerül újra műsorra az elmúlt évek magyar és nemzetközi filmes termésének legjavából - áll a mozi MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az előadások között olyan magyar filmeket vetítenek, mint a Larry, a Rossz versek, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre vagy a Sátántangó, az európai, ausztrál és amerikai vígjátékok között pedig helyet kapott a Táncterápia, az Esküvő a topon, a Férfiak fecskében, a Palm Springs és a Frances Ha.

A Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások közül látható lesz például A négyzet, a Bergman szigete, a Nincs gonosz, a Bolti tolvajok és a Nyolc hegy, valamint olyan dokumentumfilmek, mint az Ott torony volt, a Tobi színei, a Gerhard Richter, a festő, vagy a Bachmann tanár úr és az osztálya.

A történelmi és társadalmi drámák közül újra megnézheti a közönség egyebek mellett az Új világrend, a Tiszt és kém - A Dreyfus-ügy, vagy a Mű szerző nélkül című filmeket, de a Cirko-Gejzír közönségének kedvenceit is levetítik, köztük a Szupernóvát, az Izlandi amazont, A vendégeket, a Patersont vagy a Toni Erdmannt.

A Szánsájn fesztivál részletes programja a Cirko-Gejzír honlapján található.

.