Huszonöt helyszínen háromszáz program augusztus végén a Savaria Történelmi Karneválon

MTI

2023.06.25. 09:58

Augusztus 24. és 27. között tartják az idei karnevált.

Huszonöt helyszínen háromszáz programot kínál Szombathelyen augusztus 24. és 27. között a 22. Savaria Történelmi Karnevál, amely Közép-Európa legnagyobb historikus fesztiválja - közölék az MTI-vel a rendezvénysorozat szervezői.

A római kori harcászatot és katonaéletet megidéző legionárius csapatok, a rettenthetetlen gladiátorok, a fegyvereikkel mesterien vívó középkori lovagok, valamint az őseink életmódját és harcászatát megidéző magyar hagyományőrzők korhű jelmezeket öltve szórakoztatják és tanítják a karneválozókat - olvasható a közleményben.

Karneválnak - amely a szervezők becslése szerint négy nap alatt 100-120 ezer nézőt vonz a városba -  legnagyobb látványossága minden évben a péntek és szombat esti fáklyás felvonulás, mely során több száz jelmezes vonul végig a belváros utcáin. A résztvevők tógát-tunikát öltve, római polgárként kapcsolódnak be a karneváli forgatagba.

A programajánló szerint a széles zenei kínálat mellett ismeretbővítő és szórakoztató előadások, autentikus életmód-bemutatók, gyermekprogramok, orientális táncbemutatók kínálnak gazdag választékot. A legkisebbeket egy varázslatos világ várja a Kalandvárban, mesékkel, bábelőadásokkal, gólyalábasokkal, karneváli mini-felvonulással, kishuszárokkal.

Várja a látogatókat a Borok Utcája, a Sörtér és az Öreg Város Vásárának kínálata is - áll a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. közleményében.

.