Június 17-től ismét élőben jelentkezik Duna nyári magazinműsora

MTI

2023.06.04. 11:03

A NYÁR 23 a Kárpát-medence izgalmas turisztikai célpontjaival, látványosságaival, a szezon turistacsalogató programajánlóival, sztárvendégekkel és zenés produkciókkal várja a nézőket.

Június 17-től ismét élőben jelentkezik a Balaton-partról a NYÁR 23; a Duna népszerű nyári magazinműsora különleges szombati adással, kibővült tematikával és a két műsorvezetőpárossal, Rátonyi Krisztával és Fodor Imrével, valamint Somossy Barbival és Forró Bencével veszi kezdetét.

A 13. évadát kezdő nyári magazinműsor azt a célt tűzte ki, hogy immár az egész Kárpát-medence programjait, fesztiváljait megmutassa a nézőknek - mondták el a műsorvezetők a NYÁR 23 pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint hozzátették, a műsor központi helyszínét, a balatoni panorámás révfülöpi mólót június 17-től megtölti a gasztronómia, az utazás, a sport és a zene; innen jelentkezik heti váltásban a két műsorvezető páros.

A NYÁR 23 a Kárpát-medence izgalmas turisztikai célpontjaival, látványosságaival, a szezon turistacsalogató programajánlóival, sztárvendégekkel és zenés produkciókkal várja a nézőket hétfőtől szombatig, délelőtt 10 és 12 óra között. Vasárnap reggel a hét legemlékezetesebb pillanataiból válogatott adást láthatnak majd a nézők.

Az első, rendhagyó szombati adás témája a balatoni szezonkezdés lesz az év balatoni fagyijának kóstolásával.

A sztárfellépők mellett a magyar kulturális élet kiválóságaival, szakértőkkel, tanácsadókkal, kézművesekkel, termelőkkel beszélgetnek a műsorvezetők, és inspiráló életutakat, emberi történeteket ismertetnek meg a Duna nézőivel délelőttönként.

A műsor visszatérő házigazdái naprakész információkat adnak a magyarországi turisztikai helyszínek legfrissebb híreiről, a legnépszerűbb programokról, rendezvényekről és a leghasznosabb nyaralási tippekről.

A NYÁR 23 napi két órában mutatja be az aktuális programlehetőségeket, beszámol a legnagyobb magyarországi fesztiválokról, eseményekről, nyári táborokról, kalandos kirándulóhelyekről; látványosságokat, köztük kastélyokat és várakat fedez fel, ismerteti a nyári trendeket, életmódtanácsokat. Mindezek mellett szállástippeket is ad, hogy valamennyi néző megtalálja a számára megfelelő szálláshelyet.

Az adások egyik újdonságaként a Kárpát-medence legeldugottabb szegleteit kutatják fel a közmédia csatornáinak műsorvezetői, és élménydús kikapcsolódást ajánlva naponta több, számukra kedves turisztikai célpontra kalauzolják el a nézőket.

A gasztronómia továbbra is szerves része a műsornak, így a nézők idén is ízelítőt kaphatnak a nyár ínyencségeiből: a NYÁR 23 finom és egészséges magyar fogásokat, hazai különlegességeket, klasszikus strandételeket, fagylaltokat, lekvárokat, desszertkülönlegességeket, továbbá frissítő italokat mutat be az ország legjobb éttermeinek, büféinek, cukrászdáinak és borászatainak kínálatából.

.