Erdőt telepít az MNB a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

MTI

2023.07.24. 19:27

Korábban már más területeken is végzett erdőtelepítést.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nagyszabású erdőtelepítéssel és gyeprekonstrukcióval ellentételezi a karbonlábnyomát a Duna-Dráva Nemzeti Park területén - közölte az MNB az MTI-vel.

A jegybank legalább 32 hektár fajgazdag gyepes és erdei élőhely létrehozását, cserjés telepítését, kaszáló és mocsárrét kialakítását vállalta a Somogy vármegyei Drávaszentesen. A projekt megvalósításában a nemzeti park igazgatósága és egy civil szervezet, a WWF Magyarország is közreműködik - írták.

Az MNB a 2019-ben meghirdetett Zöld Programjának részeként korábban a Veszprém vármegyei Pápateszéren vállalt élőhely-rekonstrukciót, majd a Békés vármegyei Geszt közelében, a Körös-Maros Nemzeti Park területén kezdett erdőtelepítésbe, amellyel egy egész éves szén-dioxid-kibocsátását semlegesíti.

A teljes karbonsemlegesség érdekében az intézmény nem csak ellentételezi, de csökkenti is a kibocsátását, Zöld Programja pedig a fenntartható gazdasági növekedés finanszírozásában segíti a pénzügyi szektort - olvasható a közleményben.

.