Markáns hidegfront érkezik - Harmadfokú figyelmeztetést adtak ki

Várható időjárás

MTI/met.hu - Időjárás

2023.07.25. 01:27

Széllökés, jégeső, felhőszakadás is társul a zivatarokhoz.

Markáns hidegfront érkezik, amely véget vet a hőségnek, illetve rendszerbe szervezett, heves zivatarokat is okoz!

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás: met.hu
Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás: met.hu

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sokfelé várható zápor, zivatar, melyek közül többhöz károkozó széllökés, jégeső, felhőszakadás is társul! 

A meteorológiai szolgálat felhívta a figyelmet arra, hogy a legmagasabb, piros fokozatot elérő zivatarok, zivatarrendszerek térbeli és időbeli lefolyásában még nagy a bizonytalanság.

Figyelmeztetés keddre - Zivatar 

Keddre piros figyelmeztetést adtak ki.

Figyelmeztetés keddre - Zivatar - Forrás: met.hu

Egyelőre piros fokozatú figyelmeztetés van érvényben keddre Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegyék területén.

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra
Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás: met.hu

Napközben még nagyobb területen várható nyugatról kelet felé mozgó heves zivatarok kialakulása, ráadásul ezek nagy eséllyel rendszerbe is szerveződnek. Erre elsősorban az ország délkeleti felén és északkeleten lehet számítani, ezeken a területeken a piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok kialakulására is jelentős esély van. A zivatarok fokozatosan kelet felé tartanak, de kedd éjszakára sem szűnik meg a zivatartevékenység.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 36 fok között várható. Nyugaton, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékeket.

.