Augusztus 20. - Számos ingyenes családi programmal készülnek az ünnepre Pécsen

MTI

2023.08.18. 12:57

Egész nap lesznek programok Pécsen.

Számos ingyenes családi programmal - köztük bábjátékkal, táncbemutatóval, koncerttel - várják a pécsi városi ünnepség résztvevőit augusztus 20-án.

A pécsi ünnepi programokat szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az események már délelőtt elkezdődnek a pécsi dóm közelében, a Sétatéren A kővé vált lakodalmas menet című bábjáték bemutatásával.

A MaCseK pajtaszín előadása mellett ezen a helyszínen a délutáni órákban a Tárkány Művek zenekar ad koncertet, a város főterén pedig pécsi tánccsoportok tartanak bemutatót. A Széchenyi téren ezután a Csángálló zenekar játszik.

A kenyéráldás ceremóniája délután öt órakor kezdődik a Sétatéren, majd a pécsi székesegyházban tartanak ünnepi szentmisét.

 Az este további részében a Széchenyi téren este hattól a Voisingers lép fel, majd tíztől az Ed Philips & The Memphis Patrol tart rockabilly partyt, míg a Sétatéren nyolc órától Szabó Balázs Bandája lép színpadra.

A pécsi ünnepi programokról részletesen a www.pecsiprogram.hu/programok/augusztus-20-ai-programok-2023 weboldalon lehet tájékozódni.

.