Ezerötszáz adag halászlé készül a Csárdafesztiválon

MTI

2023.08.20. 14:17

Az eseményen az ország legkedveltebb csárdáinak kínálata várja a látogatókat, zenei programok is szórakoztatják az érdeklődőket.

Ötszáz kilogramm halból ezerötszáz adag halászlé készül a Csárdafesztiválon a Szegedi Halászcsárda hatalmas bográcsaiban - közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

"A Kárpát-medence legkedveltebb ízeit felvonultató Szent István-napi rendezvénysorozaton egymást érik a különleges gasztroattrakciók: a hatalmas üstben rotyogó pörkölt és a látványkemencében készülő sültek mellett az egyik közönségkedvenc az Udvaros Csárda libatepertője, amelyet 400 kilogramm hájból sütnek és 330 kilogramm kézműves parasztkenyérrel szolgálnak fel az ünnep alatt az ínyenc fesztiválozóknak" - írták a szervezők.

Az eseményen, amelyen az ország legkedveltebb csárdáinak kínálata várja a látogatókat, zenei programok is szórakoztatják az érdeklődőket. A fellépők között szerepel a Felvidéki Citera Zenekar, Kalina Enikő és Dócs Péter, a Szilvási Gipsy Band, Ifj. Sárközy Lajos és Zenekara, valamint Buday Sándor és zenekara. A Jászság Népi Együttes és a Vadrózsa Táncegyüttes előadása pedig táncba hívja a közönséget.

.