Kutatók éjszakája - A Magyar Nemzeti Múzeum idén két helyszínen is várja a látogatókat

MTI

2023.09.27. 13:59

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főépületében és a Nemzeti Régészeti Intézetének Daróczi úti telephelyén tárlatvezetésekkel, előadásokkal, szakmai bemutatóval várják a látogatókat pénteken, a Kutatók éjszakáján.

A fiatalabbaknak délelőtt többek között kincskereső programmal, diák-tárlatvezetéssel és archaeozoológiai bemutatóval készül a múzeum, a felnőtteket pedig Campona-butik címmel római kori viseletek bemutatójával, régészeti előadásokkal és kulisszák mögötti és kurátori tárlatvezetésekkel várják az Éremtárban, a Történeti Képcsarnokban, a Római Kőtárban és a Seuzo kincsnél - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

Mint írják, a rendezvényen a koronázási palástként ismert, István király miseruhájának rejtett dimenzióiról is szó lesz, valamint a látogatók megismerhetik többek között a pattintott kőeszközök készítésének technikáit.

A tájékoztató szerint az MNM Nemzeti Régészeti Intézetében az iskolások régészeti helyszínelőként próbálhatják ki magukat, a felnőtt korosztály pedig bepillanthat a restaurátorok munkájába vagy akár a transzcendencia anatómiájába.

A látogatók megismerhetik a csúcstechnológia alkalmazását a régészeti tárgyak vizsgálatában, Állatok a régészetben címmel szórványleleteken keresztül ismerhetik meg az archeozoológusi kutatómunkát, valamint bepillantást nyerhetnek a Nemzeti Régészeti Intézet mindennapi munkájába - áll a közleményben.

A részletes program az mnm.hu oldalon olvasható.

.