Lezuhant egy repülőgép a börgöndi repülőnapon - Ketten meghaltak

MTI

2023.09.10. 20:57

Többen égési sérüléseket szenvedtek.

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap - közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetben egy 67 éves és egy 37 éves férfi vesztette életét.

Az önkormányzat a közleményében azt írta, hogy a baleset ismeretlen körülmények között történt.

A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.

Sajtóinformációk szerint egy Trojan típusú gép zuhant le. A repülő felrobbant a földbe csapódáskor.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben két ember meghalt, négyen égési sérüléseket szenvedtek.

A sérültek ellátását a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg, majd három mentőhelikopter - Budaörsről, Balatonfüredről és Szekszárdról -, valamint több mentőautó is érkezett.

A mentők három súlyos sérültet - egy kislányt, egy nőt és egy férfit - mentőhelikopterekkel budapesti kórházakba, egy könnyebben sérült kisfiút pedig mentőautóval a székesfehérvári kórházba vittek - közölte Győrfi Pál.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n azt írta, hogy az eddig ismeretlen ok miatt lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették.

A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A többezres tömeg megkezdte a helyszín szervezett elhagyását - közölte kora este a rendőrség.

.