Először rendeznek Magyarországon maratoni akadályfutó-versenyt

MTI

2023.10.17. 08:15

Első alkalommal rendeznek maratoni akadályfutó-versenyt.

A hétvégén Eplényben Magyarországon első alkalommal rendeznek olyan akadályfutó-versenyt, amelyen a legbátrabb résztvevők akár egy maratoni távot is teljesíthetnek.

A Fighters' Run sorozat az idei szezon zárásaként az eplényi Síaréna Vibe Parkban várja a résztvevőket, az eseményen hat különböző versenyszámban mérethetik meg magukat felnőttek és gyerekek egyaránt.

A szervezők tájékoztatása szerint a gyerekverseny mellett a legkönnyebb, az egyfajta élményfutásnak nevezhető Beavatás 4-5 kilométeres távján 10-12 akadályt kell teljesíteni a versenyzőknek, a klasszikus táv 8-11 kilométert jelent 20-25 akadállyal, míg középtávon 14-18 kilométer és 25-30 akadály várja a futókat - utóbbit egyénileg és csapatban is lehet teljesíteni.

A kétnapos esemény csúcspontja szombaton a Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő maratoni táv lesz, itt a 42 kilométer mellett nagyjából 2000 méter szintkülönbséggel és 70-nél is több akadállyal kell megbirkózni a vállalkozó szellemű futóknak, akiknek 11 órás szintidő áll rendelkezésükre. A pályában benne lesznek azok a hírhedt emelkedők, sí- és biciklipályák, amelyek miatt oly sokan kivételes helyszínként emlegetik Eplényt. Az eseményen szívesen látják a nézőket, illetve korlátozott számban lehet még a helyszínen a felnőtt távokra nevezni.

.