Mossák a Rákóczi hidat szombaton

MTI

2023.10.20. 15:01

A munkavégzés ideje alatti ideiglenes forgalomkorlátozás csak az érintett forgalmi sávra terjed ki.

Szombaton a Rákóczi híd mosásával zárja a Budapesti Közművek a főváros hidjainak őszi nagytakarítását - tájékoztatta a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-t.

A munkavégzés ideje alatti ideiglenes forgalomkorlátozás csak az érintett forgalmi sávra terjed ki - tartalmazza a közlemény.

A kézi és gépi takarítást a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdik, majd az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatják a munkát - tették hozzá.

Mint írták: a híd tisztását a tervek szerint reggel fél héttől este fél kilencig végzik el a szakemberek környezetkímélő technológiával, az újonnan beszerzett magasnyomású mosóberendezés alkalmazásával. Az eszköz a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket.

A társaság arra kéri a közlekedőket: segítsék az autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban, illetve, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek, ezzel is segítve a takarítást végzők biztonságos feladatellátását - fűzték hozzá.

Az FKF Köztisztasági Divíziójának munkatársai a Rákóczi híd mosásával Budapest fennállásának közelgő 150. évfordulójára valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják - olvasható a közleményben.

.