Nyitva lesz a Pesti alsó rakpart a hosszú hétvégén

MTI

2023.10.19. 14:13

Szombaton, vasárnap és hétfőn is bejárható lesz az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtótól a Margit hídig a rakpart.

A hosszú hétvégén még nyitva lesz a Pesti alsó rakpart - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint szombaton, vasárnap és hétfőn is bejárható lesz az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtótól a Margit hídig a rakpart.

Kiemelték, hogy változatos programokkal várják a látogatókat: a Jane Haining rakparton pihenőpark és ideiglenes köztér lesz, a 2-es villamos vágányai alatt pedig nyitva lesz a közösségi viadukt. Ezek mellett a mozogni vágyók tajcsi- vagy jógagyakorlatokat végezhetnek, az érdeklődők megismerkedhetnek a teherbiciklivel, illetve múltidézéssel egybekötött kerékpártúrán vehetnek részt. Lesz kézműves foglalkozás, közösségi színház, koncertek, gyermekprogramok, hétfőn pedig gyertyafényes vacsora búcsúztatja az idei rakpartnyitást - sorolták.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érhető el a megnyitott rakpart - áll a közleményben.

.