Sávzárás várható az M0-ás autóúton szerda estétől

MTI

2023.10.10. 23:07

Egy sávra szűkül egy héten át.

Burkolatfelújítási munkálatok miatt újabb szakaszos sávzárás várható szerda estétől az M0-ás autóút M3-as autópálya és 11-es főút közötti szakaszán - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint várhatóan egy héten át, az M0-ás autóút M4-es autóút felé vezető oldalán, az M2-es autóút és az M3-as autópálya csomópontjai közötti szakaszon a főpálya forgalma egy sávra szűkül.

A korlátozás nem érinti az autóútra történő fel- és onnan történő lehajtást, továbbá a gyűjtő-elosztó pálya is igénybe vehető a torlódások enyhítésére - írták.

A társaság felhívta a figyelmet, hogy a korlátozás miatt várható jelentős menetidőnövekedés elkerülésére javasolt alternatív útvonalak és a kötött pályás tömegközlekedés használata.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, az utinform.hu oldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék - olvasható a kommünikében.

.