Megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház egyik osztályán hétvégén

MTI/alon

2023.11.09. 12:02

Megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház egyik osztályán hétvégén

A hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi László Elek Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti osztályán, a betegek a békéscsabai kórház osztályára kerülnek - közölte az egészségügyi intézmény csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Mint írták, hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban.

Azok a betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek. Akiknek hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai tagintézményének fül-orr-gégészeti osztályára kerülnek.

A betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat végzi, az átszállított betegek teljes gyógykezelése Békéscsabán történik - tették hozzá.

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést - írta az orosházi kórház.

Szeptember elején szűnt meg a békéscsabai tagkórházban hétvégenként a gyermek fekvőbeteg-ellátás, a betegeket a gyulai tagintézmény látja el. Október eleje óta az orosházi kórházban a sebészeti osztály sem lát el betegeket hétvégenként, akik kezelésre szorulnak, a gyulai vagy a békéscsabai kórházba kerülnek - közölte korábban a vármegyei központi kórház.

.