Pénteken érkezik a hat százalékkal emelt nyugdíj

Nyugdíj

MTI

2024.01.12. 14:20

Ez átlagosan havi 13 ezer forintos emelést jelent.

Hat százalékkal emelt nyugdíj érkezik pénteken a nyugdíjasokhoz, ami átlagosan havi 13 ezer forintos emelést jelent - közölte a kormányszóvivő a közösségi oldalán.

Szentkirályi Alexandra a Facebookra pénteken feltöltött videóban emlékeztetett: január 12-e az idei első nyugdíjutalás napja.    
Kiemelte: nyugdíjemelés nemcsak az öregségi nyugdíjasokat érinti, hanem minden nyugdíjszerű ellátásban részesülőt, összesen két és fél millió embert.

Jelezte: emelt összegű ellátás érkezik februárban is, méghozzá duplán, hiszen akkor a 13 havi nyugdíjat is kifizetik majd.    
A kormányszóvivő hangsúlyozta: az inflációt a kormány csökkenő pályára állította, de ha az év végére esetleg kiderül, hogy az idei éves infláció mégis magasabb lenne a most becsült hat százaléknál, akkor az év végén az inflációkövető nyugdíjkiegészítés is garantált.

Szentkirályi Alexandra hozzátette: a kormány azzal is tisztában van, hogy a nyugdíjasoknak nagyon fontos a rezsicsökkentés, aminek köszönhetően Európában a magyar nyugdíjasok fizetik a legalacsonyabb gáz- és áramárat.

Jelezte: a kormány Brüsszellel emiatt is vitában áll, mert Brüsszel a rezsitámogatás eltörlésére akarja kényszeríteni.    
Pénteken é

.