Kiegészítés jelent meg a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóhoz

MTI

2024.02.01. 11:50

A felsőoktatási intézmények pontosították, módosították a decemberben közzétett adatok egy részét, és új szakokat is meghirdettek.

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, amelyben - az általános felvételi eljárás rendjének megfelelően - a felsőoktatási intézmények pontosították, módosították a decemberben közzétett adatok egy részét, és új szakokat is meghirdettek - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, a tájékoztató hivatalos kiegészítése már elérhető a felvi.hu-n.

Hozzátették: a jelentkezési határidő előtt érdemes a felvételi tájékoztatót és a konkrét képzések meghirdetésének részleteit újra átolvasni, ügyelve a módosított információkra.

A meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában.

A felsőoktatás megújításának részeként a felvételi eljárást is megújították, amit a szaktárca az igények előzetes felmérését követően, az egyetemekkel és a diákokkal közösen vitt végbe. A pontszámítás változásának egyik eleme, hogy az egyetemek, főiskolák maguk határozhatják meg, milyen tevékenységekért, eredményekért, követelményekért adnak pontokat, ezért a folyamatos tájékozódásnak kiemelt szerepe van a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárás során - írta a hivatal.

Kiemelték: a felvételizőknek február 15-én éjfélig hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, ami már kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges.

Ugyancsak február 15-e a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje: ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több (de legfeljebb hat) képzésre jelentkeznek - tette hozzá az OH.

A felvételi eljárásról és a pontszámítási szabályokról valamennyi tudnivaló a felvi.hu honlapon olvasható.

.