Séta az egészségért - Az egészségmegőrzés fontosságára hívják fel a figyelmet

MTI

2024.05.24. 18:07

A programon való részvétel ingyenes. Az egészségmegőrzés fontosságára hívják fel a figyelmet

Idén is megrendezik az országos Botra fel! kampányt, amellyel az egészségmegőrzés fontosságára és a sport szervezetre gyakorolt jótékony hatására kívánják felhívni a figyelmet.

Szombaton húsz városban csatlakozhatnak az érdeklődők az országos eseményhez, amelyet a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége szervez.

A közös nordic walking sétákon a minden korosztály számára hatékony, egyszerűen elsajátítható mozgásforma mellett ingyenes egészségügyi vizsgálatok, így például vércukor- és haskörfogatmérés segít rámutatni az aktív életmód fontosságára.

Az összefogás célja: leküzdeni a ma már népbetegségnek számító elhízást, mely bizonyítottan növeli a diabétesz, a magas vérnyomás, valamint az egyéb szív- és érrendszeri elváltozások kockázatát.

A rendezvényhez - amelyhez a Magyar Diabetes Társaság, a Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Szabadidősport Szövetség is társult - az ország húsz településén, többek között Budapesten, Szegeden, Veszprémben, Sopronban, Székesfehérváron, Győrben vagy Balatonszabadiban lehet csatlakozni.

A programon való részvétel ingyenes, regisztrálni a Botra fel! hivatalos weboldalán lehet - közölték a szervezők az MTI-vel.

.