Újévi koncert Budapesten - Brahms, Liszt, Kodály, Erkel és Haydn művei és részletek szólalnak majd meg

MTI

2020.12.18. 13:00

Örömöt, élményt, reményt szeretnének nyújtani a hallgatóknak.

Színes, vidám és minőségi műsort kínált az Újévi nyitány a közmédiában január 1-jén a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara előadásban Kovács János karmester vezényletével - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

A hangversenyt 18 órától a Bartók Rádióban, 19.30-tól pedig az M5 kulturális csatorna műsorán követhetik az érdeklődők - mondta el az adásban Devich Márton, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezetője, a Bartók Rádió csatornaigazgatója.

A tavalyi évben hagyományteremtő jelleggel, az MTVA, a Zeneakadémia és a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek összefogásával indult együttműködés az idén folytatódik. Azt szeretnénk, ha az emberek megszoknák, hogy Budapesten is van újévi koncert, nem csak Bécsben - tette hozzá Devich Márton, kiemelve: a bezártság időszakában is örömöt, élményt, reményt szeretnének nyújtani a hallgatóknak a zene erejével.

Kitért arra is, hogy az újévi koncert műsorát Kovács Jánossal, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának állandó karmesterével közösen állították össze.

Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektor arról szólt, hogy az élő közvetítésen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara mellett fellépnek a Zeneakadémia fiatal tehetségei, mások mellett Fekete Borbála (népi ének), Pusker Júlia (hegedű) és Seidl Dénes (trombita).

A műsort színesnek, vidámnak, felpezsdítőnek és minőséginek jellemezte, amelyben egyebek mellett Brahms, Liszt, Kodály, Erkel és Haydn művei, részletek, egyes tételek szólalnak majd meg.

.