Hirdetés

Pálmafák nőttek Bükfürdőn, ahol a térség legprofibb szaunaparkját építik majd

2010.06.27. 17:52

Nemrég egy sárvári átadáson jártunk, most pedig egy pálmafás beach club átadás kapcsán arról tájékozódtunk, mi újság Bükfürdőn. Nem panaszkodnak.

Hirdetés

Bükfürdő, beach club átadás

Nemrég egy sárvári átadáson jártunk, most pedig egy pálmafás beach club átadás kapcsán arról tájékozódtunk, mi újság Bükfürdőn. Nem panaszkodnak.

Hogy a magyar gazdaság mikor és hogyan kezdi meg a betegségből való kilábalást, az még a jövő titka. Ebben a sanyarú környezetben kész csoda, hogy a Vas megyei nagy fürdők előre néznek és haladnak. Nemrég egy sárvári átadáson jártunk, most pedig egy pálmafás beach club átadás kapcsán arról tájékozódtunk, mi újság Bükfürdőn. Nem panaszkodnak.

Kétségkívül van ideálisabb időjárás egy pálmafás, homokos, koktélokkal szédítő beach club átadására, mint egy borongós délután, ahol a szél alkalmasint meglehetősen vehemensen mozgatja a nyugágyakat.

Bükfürdő, beach club átadás

Igaz, a reggelhez képest még istenes a helyzet, a felhők vékonyodnak, és alkalmasint még a napot is látjuk.

Bükfürdő, beach club átadás

„Mi az ideális koktél ilyen időben?” – kérdezzük a klub üzemeltetőjét, Tureczki Róbertet, aki felvilágosít, hogy vannak olyan koktélok, melyek nemcsak azért melegítenek, mert alkohol van bennük, hanem a hőmérsékletükkel. Ilyenek például a kávés koktélok.

Bükfürdő, beach club átadás

„És Bükfürdőhöz milyen koktél illik a legjobban?” – nyaggatom tovább a vállalkozót frappáns kérdésekkel. „Ha gyors hatást szeretnél, akkor legyen Long Island, az üt, mivel ötféle alkoholt tartalmaz, de úgy gondolom, ehhez a fürdőhöz jobban illik a könnyedebb, kevésbé alkoholos, sok frissítővel, igazi gyümölcslével, sok jéggel elkészített és ananásszal díszített koktélok" – jön a válasz.

Bükfürdő, beach club átadás

Tureczki Róbertet egyébként azt mondja, a pálmafás, homokos vendéglátóhely ötlete onnan jött, hogy sokat forgolódik a fiatalok között, akik szeretik azt a hangulatot, és hogy megkapják, el kellett utazniuk a Balatonra vagy a tengerpartra. Most már Bükfürdőn is van ilyen.

Bükfürdő, beach club átadás

„Bükfürdő az előremenekülés stratégiáját választotta” – mondja lapunknak a helyszínen Németh István, a fürdő vezérigazgatója, amikor arról kérdezzük, hogy a nyugat-dunántúli fürdőnyitási láz ellenére hogyan sikerült megőrizni a lendületet és vezető szerepet. Ez az előremenekülés nem csak a mostani helyzetre, hanem az elmúlt másfél évtizedre is igaz. Ez időszak alatt önerőből mintegy 8 milliárd forintért fejlesztett a fürdő, így az idelátogatók mindig valami újjal szembesültek és szembesülnek. Ráadásul ezen létesítményi fejlesztések egy része egyedülálló, nemcsak magyar, de a határon átnyúló, európai régiós viszonylatban is.

Bükfürdő, beach club átadás

Ilyen a közelmúltban átadott pihenőcsarnok, és ilyen lesz a szaunaközpont, melyet Németh István a „régió legszínvonalasabb” ilyen jellegű létesítményének ígér. Az építkezés várhatóan a nyári csúcsidő lecsengése után kezdődik, ami azt jelenti, hogy valamikor a jövő tavasszal nyit.

Bükfürdő, beach club átadás

Szintén a jövő fejlesztései közé tartozik az élményfürdő gyermekrészleggel és egy fedett csúszdával való kiegészítése, illetve a medical wellness és egyéb infrastrukturális szolgáltatások bővítése.

Bükfürdő, beach club átadás

Az idei szezonról kérdezve a vezérigazgató azt mondja: ők is megsínylették az időjárást, de összességében nem panaszkodnak. A tavalyi év azonos időszakéhoz képest három százalékkal esett vissza a vendégszám, ami nem tekinthető komolynak, mivel egyetlen jó „karibi hétvégén” visszajöhet. Abban is lehet bízni, hogy a nehezebb gazdasági környezet miatt a magyar turisták kevésbé mennek külföldre, és ismét felfedezik magyar helyeket. Ebben partnerek a büki szállodák is, akik hétvégi csomagjaikkal a magyar családokat célozták meg. Jelenleg 65-70 százalék között van a külföldiek aránya. Németországból kevesebben jönnek, mint korábban, viszont sokkal többen Csehországból.

Bükfürdő, beach club átadás

Korábban:

Bükfürdő új csúszdái
Futurisztikus pihenőterek Bükfürdőn
Elindult Bükfürdő újabb fejlesztése (látványtervekkel)
Tovább nyomul Bükfürdő - Wellness és szaunaközpont épül (látványtervekkel)