Tudományos és Technológiai Park címet nyert Zalaegerszeg

2015.05.05. 09:44

Magyarországon elsőként a zalaegerszegi ipari park nyerte el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által megítélt Tudományos és Technológiai Park címet - írja a kormany.hu

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az északi ipari parkban tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy Zalaegerszeg önkormányzatának törekvése és eredménye jól példázza azt az innovációs, illetve kutatás-fejlesztési irányvonalat, amelyet a kormány is kiemelten fontosnak tart. 

Tudományos és Technológiai Park címet nyert Zalaegerszeg

Fotó: Seres Péter

Rákossy Balázs azt is elmondta, hogy hogy a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban összesen 700 milliárd forint hazai és uniós forrást biztosít a kormány innovációs és kutatás-fejlesztési pályázatok forrásaként.

Az államtitkár kitért arra, hogy Tudományos és Technológiai Park címet olyan ipari parkok kaphatnak, amelyek a vállalkozások versenyképességének növelésével vonzó befektetési környezetet teremtenek. Vagyis  fennálló együttműködési vagy kutatási szerződésük van egyetemmel, főiskolával, akadémiai intézettel, illetve az ipari park területén működő vállalkozások közül legalább három együttműködik kutatási, fejlesztési és innovációs területen. A cím elnyerése azonban közvetlen pénzügyi támogatást nem jelent.

Balaicz Zoltán polgármester szerint az északi ipari parkba befektetők gyarapodása a zalaegerszegi városvezetés 10 éve elindult iparfejlesztési törekvéseinek köszönhető. 

A 2020-ig tartó időszakban a városnak 11,2 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésére, s ennek jelentős részét iparfejlesztésre kívánják költeni - tette hozzá Balaicz Zoltán.

Az eredeti cikk itt olvasható.

.