Hirdetés

Pandaszülinapot tartottak a Schönbrunni Állatkertben

2015.08.14. 23:59

Hirdetés

Két éves lett Fu Bao, a Schönbrunni Állatkert kispandája. Gondozói egy életnagyságú papírmasé pandával és egy édesburgonyával és sárgarépával teli ajándékcsomaggal lepték meg. Már csak őszig maradhat Bécsben.

Két évvel ezelőtt száz grammal, alig tíz centisen jött világra a Schönbrunni Állatkert harmadik kispandája, Fu Bao. Az időközben 54 kilogrammosra cseperedett tinédzsert gondozói és a bécsi állatkert látogatói köszöntötték fel 2015. augusztus 14-én. Természetesen ajándékot is készítettek neki: egy édesburgonyával és sárgarépával teli csomagot, és egy életnagyságú pandát papírmaséból.

Pandaszülinapot tartottak a Schönbrunni Állatkertben

Fu Bao rögtön a csomagot kezdte bontogatni, míg mamája, Yang Yang a papírmasé pandát vette kezelésbe. Egy darabig csak kíváncsian méregette, majd ízekre szedte, mivel a papírpanda hasába édesburgonyát, sárgarépát és kukoricát rejtettek a gondozók.

A születésnapi ünnepség még szombaton is folytatódik az állatkertben. A gyerekek pandaálarcot készíthetnek, kínai írásjeleket festhetnek, fából készült figurák segítségével megtippelhetik, hány hónaposan mekkora egy kispanda, és természetesen mindent megtudhatnak a Bécsben, illetve Kínában élő óriáspandákról.

Pandaszülinapot tartottak a Schönbrunni Állatkertben

Fu Bao – fivéreivel, Fu Longgal és Fu Huval egyetemben – azon kevés óriáspandák közé tartozik, amely európai állatkertben, természetes módon fogant és nőtt fel. Akárcsak testvérei, ősszel ő is visszaköltözik Kínába.

Compress: Norbert Potensky / Tiergarten Schönbrunn