Repülőjegy Párizsba: mennyit adnál érte?

2015.09.22. 13:07

Így lehet tízezreket megtakarítani.

A tengerparti fürdőzéseknek és a mediterrán nyaralásnak az évben lassan búcsút mondhatunk, de Európa szebbnél-szebb nagyvárosokkal várja a kirándulni vágyókat ősszel is. Legyen szó hosszú hétvége tervezéséről, vagy néhány nap szabadságról, az idegenforgalmi kínálat rendkívül széles, de van egy olyan város, amellyel biztosan nem lőhetünk mellé, ez pedig nem más, mint Párizs.

Hívogató szavának nehéz ellenállni, hiszen területén egy helyen van jelen építészet, kultúra, művészet, romantika és éjszakai pezsgés. A paravion.hu azt javasolja az utazni vágyóknak, hogy ha a repülőjegy Párizsba szól majd, akkor érdemes mihamarabb elkezdeni a keresgélést, így akár tízezreket megtakaríthatunk.

Kultúrától az építészetig

Párizs nem csak a romantika kedvelői számára bizonyul remek választásnak, hanem a Notre Dame székesegyház, a híres Eiffel-torony, vagy a páratlan műalkotásokat bemutató Louvre világszerte ismert látványosságai apropóján is. A remek sajtok, borok és sütemények mellett számos Michelin-csillagos étterem közül válogathatunk a „fény városában”, de akkor is kiválóan érezhetjük magunkat, ha Párizs macskaköves utcáin sétálunk, és engedjük, hogy átjárjon bennünket a város semmihez sem fogható hangulata.

Foglaljunk időben!

Közlekedés kapcsán legtöbben a repülővel történő utazást választják, hiszen így gyorsan elérhetik a francia nagyvárost. Nem mindegy azonban, hogy mikor kezdünk neki a jegyvásárlásnak, és milyen járatra esik választásunk. Mint általában igaz, így akkor is, ha a repülőjegyet Párizsba vesszük, hogy lehetőleg minél korábban, legalább harminc-negyven nappal az utazás előtt vásároljuk meg a jegyet. Ehhez természetesen az is szükséges, hogy előre tudjuk, mikor leszünk szabadok, de minél korábban vásárolunk, annál többet spórolhatunk.

Óvatosan a fapadosakkal!

Egy repülőjegy Párizsba ma már meglepően olcsón is elérhető, hiszen a fapados légitársaságok árai valóban bárki számára megfizethetőek. Ha hajlandóak vagyunk lemondani bizonyos szolgáltatásokról, akkor a hagyományos légitársaságok járatai helyett megéri a fapadosak ajánlatai között keresgélni. Azzal azonban érdemes tisztában lenni, hogy a diszkont légitársaságok esetében a repülőjegy Párizsba gyakran plusz kiadásokkal jár. Mire gondolunk pontosan? A választani kívánt légitársaságnál célszerű tájékozódni arról, hogy repülőjegyeik tartalmazzák-e a poggyászfeladás díjait, illetve milyen egyéb költségekre lehet számítani még a reptéren. Ha körültekintően választunk, kevesebb az esélye annak, hogy az utazás napján azt beárnyékoló kellemetlenségekkel találjuk szembe magunkat.

A repülőjegy Párizsba az év minden időszakában remek választásnak bizonyul, a város idegenforgalmi kínálatában minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programokat. A város lenyűgöző építészete, az ott koncentráltan jelen levő művészeti és kulturális értékek páratlan élményt jelentenek mindazok számára, akik mellette teszik le a voksot. Partnerrel vagy anélkül, családdal, vagy barátokkal egyaránt felejthetetlen élményt nyújt Párizs, mely művészeti galériákban, kitűnő éttermekben és sétára invitáló parkokban sem szenved hiányt.

.