Diófa-ügy: A fáknak nincs politikai kötődése

2015.06.17. 14:10

Nyílt levél a Szent Gellért utca és a Diófa utca lakóitól és egy Fidesz közlemény.

Nyílt levél a Szent Gellért utca és a Diófa utca lakóitól egy Fidesz közleményre

Tisztelt Városvezetés!

Nyomatékosan kérjük, hogy ne próbáljanak politikai fennhangot adni a tiltakozásnak! A fáknak nincs pártkötődése, ahogy a leadott íveken szereplő közel 140 ember sem politikai nyomásra döntött arról, hogy aláírásával tiltakozzon.

Ez a tiltakozó ív mindenkinek szól Szombathely város vezetésében, akármilyen oldalon állnak.

Nyílt levél a Szent Gellért utca és a Diófa utca lakóitól.

2015.06.08-án egy közel 140 nevet, címet és aláírást tartalmazó ívet adtunk le a Városházán, az ezen szereplő emberek nevükkel vállalták, hogy kiállnak azért, hogy megmaradjanak ezek a fák, és értelmetlenül ne pusztítsák a lakókörnyezetüket egy elrontott tervrajz miatt. Erről a 140 aláírást tartalmazó listáról hajlamosak elfeledkezni. Hol van viszont az az ember, aki névvel felvállalja, hogy ő hibázott a tervezéskor, és hol vannak azok, akik névvel felvállalják, hogy átengedték ezeket a terveket egészen a kivitelezésig?

Tény, hogy a bicikliút terve rossz. Tény, hogy egészséges fákat akarnak elpusztítani. Tény, hogy házfalaknak vezet az út. Tény, hogy értelmetlenül halad egymás mellett párhuzamosan két bicikliút 5 méteres távolságban, és tény, hogy ezek miatt a hibák miatt akarnak egészséges fákat kivágni. Reméljük, hogy a házakat nem akarják elbontani csak azért, hogy mindenáron az elrontott tervekhez ragaszkodjanak.

Nyílt levél a Szent Gellért utca és a Diófa utca lakóitól.

Néha be kellene látni a hibát, elnézést kérni, és újra nekiállni átgondolva. A 140 millió forintos támogatás csak akkor jó, ha értelmesen van elköltve és az az itt lakók javát szolgálja. Folyamatosan hangsúlyozzuk, hogy nem a fejlődés, nem a bicikliutak és nem a biciklisek ellen vagyunk, sőt, kifejezetten támogatjuk őket! Mi az ésszerűtlenség és a felesleges környezeti pusztítás ellen vagyunk, mint amilyen ez a projekt.

Továbbra is szeretnénk, ha ennek az érintett környéken lakó közel 140 embernek a tiltakozását figyelembe vennék, és Önök is a zöld területek védelméért és az itt lakókért dolgoznának, újragondolnák a terveket, és felesleges pusztítás nélkül építenének.

Tisztelettel:

A Szent Gellért utca és a Diófa utca érintett lakói

A Fidesz az alábbi közleményt juttatta el a sajtóhoz:

Sajtóközlemény

A baloldal hisztériakeltése a Diófa utcai fakivágás

 

A Diófa utcai fakivágás körüli médiahisztéria nem más, mint baloldali sajtóorgánumok munkatársainak álhírgyártása. A tegnapi nap során két baloldali újságíró saját autójával szervezett tüntetést az építkezés területén. Etikailag elfogadhatatlan, hogy ugyanazok tiltakoznak, akik azon nyomban tudósítanak a tiltakozásról, hiszen a két tüntető autó a baloldali médiához köthető. Teszik mindezt úgy, hogy megmozdulásuk nyomán 10 percen belül megjelenik a választókörzet szocialista képviselője. Felszólítjuk a baloldalt, hogy az álhírek gyártása és szenzációhajhászás helyett a város érdekében dolgozzanak, ne veszélyeztessék a 140 millió forintból, európai uniós támogatással, jogerős építési engedéllyel megvalósuló projekt megvalósítását!

Ne akadályozzák Szombathely fejlődését, ne gátolják a beruházásokat!

Fidesz szombathelyi frakciója

.