Művészeti vásár és kiállítás Bécsben (2014. október 2-5.)

2014.08.29. 09:30

Ausztria legnagyobb vásárát idén tizedik alkalommal rendezik meg 2014. október 2. és 5. között. A jubileumi évforduló alkalmából a legfontosabb helyi és nemzetközi művészeti kiállításokat és galériákat gyűjtötték össze.

A művészet és a művészi ötletek rendezvényén ismét részt vesznek helyi és nemzetközi szervezetek, melyek egyedi kulturális légkört teremtenek Bécs városában. 

Az esemény nemcsak a látogatóknak, de a nemzetközi művészeti gyűjtőknek és szakembereknek is izgalmas.

A vásár Bécs és a környező kelet-és délkelet-európai országok közti történelmi múlton és kapcsolatokon alapul. Olyan híres bécsi galériák képviseltetik majd magukat, mint a  Kerstin Engholm, Ernst Hilger, Georg Kargl Fine Arts, Christine König Galerie, Galerie Krinzinger, Galerie Knoll, Meyer Kainer galériái, valamint nyugatról a Mario Mauroner Contemporary Art (Salzburg/Bécs), a Galerie Nikolaus Ruzicska (Salzburg), és a Galerie Elisabeth & Klaus Thoman (Innsbruck/Bécs).

Művészeti vásár és kiállítás Bécsben

A fiatalabb generáció is tiszteletét teszi a rendezvényen, közülük eljön Viktor Bucher, Andreas Huber, Emanuel Layr, és Michaela Stock.

De ott lesznek külföldi alkotók és gyűjtők is, többek között Nagy-Britanniából, Finnországból, Belgiumból, Franciaországból, Észtországból, Lengyelországból sőt, még az Amerikai Egyesült Államokból is. 

Magyarország sem hiányzik a listáról, összesen hat galéria vesz részt az eseményen, köztük a Kisterem és az acb Galéria, valamint Molnár Ani gyűjteménye.

A Zone 1-ben a fiatal művészek egyenként húsz négyzetméteres helyeket kapnak alkotásaik bemutatásához. Ezzel szeretne a főszervező hozzájárulni az osztrák tehetségek felkarolásához.

A Vienna Focus speciális részlegén a már említett délkelet-európai kapcsolatoknak köszönhetően 2014-ben Azerbajdzsánt ismerhetik meg az érdeklődők.

A vásár a fiatal műgyűjtők számára is komoly lehetőséget biztosít a Vienna Talk zónában, ahol a 2013-as sikerre való tekintettel újfent bepillanthatnak a gyűjtés fortélyaiba és stratégiáiba.
Angol és német nyelvű részletek a vásár honlapján:  www.viennafair.at

.