Könyvajándék nap a Berzsenyi könyvtárban (2015. február 13-14.)

2015.02.09. 09:08

A Berzsenyi Dániel Könyvtár igyekszik megragadni minden olyan alkalmat, amelynek során örömet szerezhet a könyvszerető embereknek. A folyamatosan nyújtott szolgáltatásaik mellett ezért szívesen csempésznek be a mindennapokba apró meglepetéseket, s erre buzdítják a hozzájuk betérőket is - írja az intézmény.

Ilyen meglepetésekkel teli nap lehet 2015. február 13. és 14. is, amennyiben minél többen csatlakoznak a Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Book Giving Day) kezdeményezéshez.

Február 14. ugyanis nem csak a szerelmesek ünnepe. Világszerte ezen a napon tartják a Nemzetközi Könyvajándék Napot. A kezdeményezés legfőbb célja nem más, mint növelni a gyerekek hozzáférési lehetőségét a könyvekhez, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát.

A könyvajándék nap életre hívóinak szíve akkor lenne maradéktalanul boldog, ha e napon minden gyermek egy ajándékkönyvvel a kezében, azt olvasva vagy meséjét hallgatva merülhetne álomba.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár egy könyvajándék polc felállításával teremti meg a könyvajándékozás lehetőségét 2015. február 13-án és 14-én. A könyvtár földszintjén található polcra ezen a két napon bárki helyezhet el olyan új vagy jó állapotú használt könyvet, amelyet jó szívvel elajándékozna, s minden ajándékozó maga is választhat a polcról, ha megtetszik neki valamelyik kötet.

A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a két nap. Természetesen a könyvekben megbújhatnak üzenetek, fényképek vagy alkalmi könyvjelzők, így bárki személyessé teheti az ajándékozást.

2015. február 13-án 11 órától a gyermekkönyvtárban közös könyvajándékozásra, mesélésre, könyves csevegésre várnak gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, miközben közös utazást tesznek a mesék világába.

Könyvajándék nap a Berzsenyi könyvtárban

.