Hirdetés

Shakespeare A vihar (Savaria mozi, 2014. április 23.)

2014.04.18. 11:49

Hirdetés

Shakespeare A vihar című darabjával  zárul az Agora–Savaria Filmszínház első színházközvetítés-sorozata április 23-án, szerdán 18.00-kor

A sorozat zárásaként, április 23-án, szerdán, 18.00-kor az egyik legnagyobb nemzetközi Shakespeare-fesztivál, a kanadai Stratford Fesztivál előadásában Shakespeare egyik legmélyebb, leghatásosabb drámáját, A vihart tekinthetik meg a színház szerelmesei – Prospero szerepében pedig nem kisebb tehetséget tisztelhetünk, mint az Oscar-díjas, Golden Globe-díjas, Emmy-díjas Christopher Plummer.

Prospero tizenkét évet töltött el számkivetve, mágikus tudományát tökéletesítve egy távoli szigeten lányával, Mirandával. Most, Ariel segítségével vihart támaszt a tengeren, hogy végre tőrbe csalhassa ellenségeit, akik megfosztották uralmától. De miféle bosszút állhat rajtuk?

Shakespeare életművének e csodálatos és kiemelkedő mestermunkája a bosszúvágy mélyére ás, amely ellenáll a szeretetvágynak és amely megkérdőjelezi, hogy képes lehet-e bárki is egy egészen új világot felépíteni.

E látványos és magával ragadó közvetítés annak köszönhetően kerül a nézők elé, hogy a világhírű kanadai színházi fesztiválon, a Stratford Fesztiválon három élő előadást rögzítettek HD minőségben, tizennégy kamerával, majd az így készült felvételeket összevágták. A több, különböző látószög (a szereplők hol fentről, a zsinórpadlás felől látszanak, hol egészen közelről mutatják arcjátékukat) egészen kivételes színházi élményt nyújt.

.