Puskás Tivadar rendkívüli bejelentése

2015.03.12. 18:54

Ennek a fele sem tréfa.

- Az vagyok! A nagy Levin. És most már mindent tudnak!
Semmit sem tudtunk.
(Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában)

A telefont 14.18-kor kapjuk a városházáról, mely szerint 15 órakor, azaz 42 perc múlva rendkívüli sajtótájékoztató lesz náluk.

„Talán intergalaktikus csapatok szállták meg a várost, és a városvezetés harca szállt ellenük, és ezt a médiával is tudatni akarja” - villan át a fejemen, de aztán kiderül, hogy nem, a bejelentés valahogy a szocialisták rejtélyes délelőtti ipari parkos sajtóközleményével függ össze.

Jön a BMW? A Jaguár? Vagy mégis igaz a TATA? – ahogy azt laptársunk tudni véli.

Nekem az egész csütörtököm rugalmas, egyedül – na mikor máskor? - délután háromkor van találkozóm. Próbálom lemondani, de nem érem el az illetőt.

Kollégáim három perccel ezelőtt léptek ki az ajtón, pont ma mentek el korábban, hogy majd az esti programokra visszajöjjenek. Lázas telefonálásokba kezdek, de aki felveszi, annak pont nem jó.

Akit elérek más médiumnál, az azt mondja, ennyi idő alatt ő sem tudja megszervezni saját részvételét.

Fokozódik az izgalom, mert hát nem akármilyen dologról lehet szó, ha ennyire sürgős.

Végül is megoldom. Biciklire pattanok, dacolva az ellenszéllel nyomom a pedált a városháza elé, ahol egy kollegát megkérek, hogy tegye le az Alon diktafonját a sajtószobába. Így aztán - mint a Mátyás király okos lánya – ott is vagyunk meg nem is.

Hazafelé arrafelé tekerek megint, a portástól megkapom a diktafont.

Otthon izgatottan keresem vissza a felvételt. Alig öt perc az egész. Hm.

Beletekerve aztán kiderül a nagy és rendkívüli bejelentés.

A felvételen először Puskás Tivadar polgármester beszél.

Ezt mondja:

"A Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézményeként működő Nemzeti Befektetési Ügynökség több nagyberuházás Magyarországra hozataláról tárgyal. Ezek a nagyberuházások munkahelyek tízezreit teremthetik magyar emberek számára. Minden a nyilvánosság előtt és a háttérben zajló spekuláció nagymértékben rontja a tárgyalások sikeres kimenetelének esélyét.

A szombathelyi városvezetés eltökélt szándéka Szombathely gazdaságának fejlesztése. Tavaly ősszel egyeztetést folytatattam a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezetőjével. Arról volt szó,  hogy a város Északi Ipari Parkjában 600 hektárnyi egybefüggő, önkormányzatok tulajdonban lévő, fejlesztésre alkalmas terület található.

A Nemzeti Befektetési Ügynökséggel az utóbbi időben intenzív tárgyalások zajlanak a terület hasznosításáról.

A tárgyalások jelen fázisában a szombathelyi baloldalhoz köthető elektronikus médiában napvilágot látott találgatások, dezinformációk veszélyeztetik a nemzetgazdasági szempontból is kiemelt befektetés sikerét."

Ehhez Illés Károly alpolgármester még annyit tesz hozzá, hogy:

„Felszólítjuk a helyi baloldal képviselőit, hogy spekulációkkal és a háttérben zajló rémhírek terjesztésével, ötleteléssel ne hátráltassák a városvezetés munkáját. Dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője és a szombathelyi városvetés nap mint nap azon dolgozik, hogy Szombathely jövőjét munkahelyekkel és tőkeerős beruházásokkal tegye gyümölcsözővé. Felszólítjuk Ipkovich Györgyöt, hogy a baloldali médiával ne összeesküvés-elméleteket gyártson, és ezzel próbálják megtorpedózni Szombathely jövőjét jelentősen befolyásoló nagyberuházásokat. Expolgármesterként tudhatná, hogy az előkészítő munka sokszor sokkal fontosabb, mint a döntés meghozatala. Felszólítjuk a baloldalt, hogy mint a városvezetés, szemük előtt Szombathely jövőjét tartsák. A baloldal önös érdekei nem hiúsíthatják meg kétezer éves városunk fejlődését.”

Sajtókérdések voltak, de azokra nem válaszoltak a politikusok.

Kedves olvasók, most már mindent tudnak.

.