Átadták a 88-as főút Sárvár és az M86-os autóút közötti felújított szakaszát

2015.05.22. 15:50

A 6,3 kilométer hosszúságú szakasz avatóünnepségén Hende Csaba is részt vett.

Másfél milliárd forintos beruházással újították fel uniós és magyar állami forrást is felhasználva a 88-as főút Sárvár és az M86-os autóút közötti 6,3 kilométer hosszúságú szakaszát, amelyet pénteken Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Ágh Péter (Fidesz) országgyűlési képviselő adott át.

Hende Csaba hangsúlyozta: a forgalmas főút Vas megye két legdinamikusabban fejlődő városát, Szombathelyt és Sárvárt köti össze egymással. A két településnek szavai szerint rivalizálás helyett még jobban össze kell fognia egymással, kölcsönösen kihasználva azokat az előnyöket, amelyek az együttműködésben és az olyan lehetőségekben rejlik, mint amit a jó közúti összeköttetés nyújt.

Magyarországnak olyan kormánya van, amely százmilliárdos nagyságrendű pénzeket ruház be a régióban fejlesztésekre - mondta, utalva egyebek között a Szombathely és Győr között épülő M86-os autóútra.

Hende Csaba avatóbeszédében úgy fogalmazott: a térségben élő emberek, a Vas megyeiek munkájukkal és befizetett adójukkal már régen megszolgálták, hogy a fejlesztések megvalósuljanak.

Ágh Péter országgyűlési képviselő kijelentette: Vas megyében ez az évtized a közlekedésfejlesztés évtizede, amelyre szavai szerint bizonyítékként szolgál nemcsak az épülő M86-os autóút, hanem a vasútfejlesztések is. Ez utóbbiak közül a Porpác és Hegyeshalom közötti vasúti szakasz 12 milliárd forint értékben zajló villamosítását emelte ki.

Loppert Dániel, a  Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: az 1,5 milliárd forint értékű fejlesztés 85 százalékban uniós és 15 százalékban hazai, állami forrásból valósult meg, az útburkolatot 11,5 tonna teherbírásúra erősítették meg.

.