Hirdetés

A sárvári rendőrök fegyvert is használtak, hogy megállítsanak egy munkagépet

2010.02.21. 13:57

A munkagép sofőrje nekivezette a monstrumot a rendőrautónak is. Drámai események vasárnap délelőtt a Vas megyei kisvárosban. A férfi korábban egy szombathelyi vendéglőt is összetört munkagéppel.

Vasárnap délelőtt fél tizenkettő körül a sárvári járőrök egy rendszám nélküli munkagépre lettek figyelmesek Sárvár-Hegyközség térségében. Követni kezdték a járművet, amely a közeli nagyáruház parkolójába behajtva megállt.

Amikor a rendőrök odaértek, felszólították a sofőrt, hogy igazolja magát és kérték a gép okmányait. A sofőr ennek nem tett eleget, ehelyett elindította a járművet és Sárvár belvárosa felé vette útját. A rendőrök utánaeredtek, fény és hangjelzéssel próbálták megállásra bírni a gépet, közben pedig rádión erősítést kértek. Egy másik gépkocsizó járőr páros a Rákóczi úton igyekezett megállítani a monstrumot, de sikertelenül.

Ezután a belvárosban az Ady Endre utcába fordult be a menekülő, ahol már az egyik üldöző járőrautó eléje hajtott és keresztbe állt. Miután a rendőrautók „körbe vették”, a szemtanúk szerint a gép egy pillanatra megállt, majd „megdögletek rendőrök” kiáltással és felemelt toló kanállal elindult az előtte álló rendőrautó felé, amelyből a két rendőrnek még idejében sikerült kiugrania.


A monstrum ezek után maga előtt tolni kezdte a rendőrök autóját.

Közben a rendőrök újra felszólították a férfit, majd miután az a felszólításnak ismét nem tett eleget, célzott lövéseket adtak le a gép kerekeire. Mind a négy lövés talált, de ez sem bizonyult hatásosnak.

Ekkor az egyik rendőr a gép után szaladt és felkapaszkodott a járműre. Testi kényszerrel kiemelte a sofőrt, majd megbilincselték Sz. I. Lászlót, 51 éves sárvári lakost, akit aztán őrizetbe is vettek.

Mint kiderült, a férfi nem ismeretlen a hatóságok előtt, mivel korábban egy szombathelyi vendéglőt is összetört munkagépével, miután nem akarták kiszolgálni.