Átalakítják a soproni Lővér uszodát?

2015.05.22. 14:04

Tervek már vannak, kivitelező egyelőre nincs.

Nemrég, május 12-én a Városfejlesztési Tanács a soproni városházán ülésezett, ahol a fő téma a soproni Lővér fedett uszoda felújítása volt. A kormány március 25-én kötötte meg Sopronnal a Modern Városok Programot, ez foglalja magába többek között, a Lőverek Programot is – olvasható a soproni önkormányzat honlapján.

Átalakítják a soproni Lővér uszodát?

Ilyen az uszoda jelenleg

A szakmai tájékoztató fórumon a tanulmánytervezet ismertetése után a résztvevők elmondhatták észrevételeiket, javaslataikat és elképzeléseiket – mondta el megkeresésünkre Szalai Viktor sajtófőnök.

A fórumon Fodor Tamás polgármester kiemelte, hogy a Modern Városok Program részeként valósulna meg a minden igényt kielégítő, modern fedett uszoda, amely felszereltségével, szolgáltatásainak színvonalával a város turisztikai vonzerejét, a térség idegenforgalmat erősítő adottságait erősítené.

Átalakítják a soproni Lővér uszodát?

Belső látványterv

A létesítmény felújítására a polgármester szerint azért lenne szükség, mert a mostani fedett uszoda fölött eljárt az idő; sem a lakossági, sem a turisztikai, sem a sportcélú igényeket nem képes maradéktalanul kielégíteni.

A Lőverek program magában foglalja a Lővér fedett uszoda korszerűsítését, szállodaprogram kialakítását és a konferenciaturizmus további erősítését, valamint a parkerdő és klimatikus gyógyhely további fejlesztését és a szabadidősport-komplexum kialakítását is – tudtuk meg.

Átalakítják a soproni Lővér uszodát?

Külső látványterv

Bár Szalai Viktor szerint a tervezett uszodafejlesztéssel kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrétumok, hiszen ezzel a fórummal még csak a szakmai egyeztetések kezdődtek meg, a tervek szerint az új épület 2018 végére készülne el, s lenne benne 50 méteres, akár nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medence, a 33 méteres medencénél pedig toronyugró lehetőség.

Átalakítják a soproni Lővér uszodát?

Belső látványterv a medencékről

Bár már látványterveket is közzétettek, a tervek megvalósításához egyelőre nem találtak kivitelezőt.

.