Mégsem maradt víz nélkül a soproni wellness szálloda (Frissítve!)

2016.02.01. 18:13

A szolgáltató nem zárta el a vizet február 2-án.

Korlátozza a vízellátást a soproni Hotel Fagusban a szolgáltató a közműtartozások miatt, így a wellness szálloda nem lesz képes az üzemszerű működésre - közölte a hotel tulajdonosa, a Resideál Zrt. hétfőn az MTI-vel, a szolgáltató tájékoztatására hivatkozva. Kedden az üzemeltető nyilatkozott, ezt keretes anyagunkban olvashatják.

A közlemény szerint a Soproni Vízmű Zrt. a felhalmozódott díjtartozások miatt korlátozza a víziközmű szolgáltatásokat.

A tartozások felhalmozódása a tulajdonos és az eddigi üzemeltető, a Creative Hotel Consulting Kft. között hosszú ideje fennálló jogvita egyik következménye. A kialakult helyzet miatt keletkező károkért, így például a befizetett előlegek visszafizetési kötelezettségért is az üzemeltetőt teszi felelőssé a Resideál.

Az MTI kérdésére a tulajdonos üzleti titokra hivatkozva nem közölte, hogy mekkora összegben tartozik az üzemeltető a víziközmű vállalatnak. 

Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója az MTI megkeresésére megerősítette, hogy február 2-tól szüneteltetik a vízszolgáltatást a szállodában.

Elmondása szerint az idén január 18-án küldték el a tulajdonosnak a második fizetési felszólítást. Ebben szerepelt, hogy amennyiben a tartozást nem rendezik, úgy szüneteltetni fogják az ivóvízellátást.

Hozzátette: a szálloda külön tűzivízmérővel is rendelkezik, ám ezt biztonsági okokból nem fogják leszerelni. 

Az MTI többször is kereste a Creative Hotel Consulting Kft. ügyvezető igazgatóját, sikertelenül.

Frissítés, február 2.

Biztosítják a zavartalan működést a soproni Fagus welness szállodában, ahol kedden mégsem korlátozták a vízellátást az ingatlanon lévő birtokvédelmi határozat miatt - tájékoztatta az üzemeltető Creative Hotel Consulting Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-t.

Előző nap a tulajdonos Resideál Zrt. és Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója is megerősítette, hogy közműtartozások miatt február 2-tól szüneteltetik a vízszolgáltatást a szállodában.

Főnyedi András a Creative Hotel Consulting Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a Kft. és a Resideál Zrt. között peres eljárások vannak folyamatban, ezek során a soproni önkormányzat birtokvédelmi határozatot bocsátott ki az ingatlanra. A dokumentum értelmében a Resideál "jogosulatlanul rendelte meg a közműszolgáltatások kikapcsolását a Fagus Hotel Sopron szállodában". 

Álláspontja szerint nem az üzemeltetőnek van szerződése a Soproni Vízmű Zrt.-vel, hanem a Resideál Zrt.-nek, mint tulajdonosnak, s ebben az esetben a Resideálnak van tartozása a közműszolgáltató felé. Hozzátette: levélben közölték kedden a Soproni Vízmű Zrt.-vel, hogy az üzemeltető "helytáll a tartozásért".

A Resideál előző napi közleményében úgy fogalmazott, a tartozások felhalmozódása a tulajdonos és az eddigi üzemeltető, a Creative Hotel Consulting Kft. között hosszú ideje fennálló jogvita egyik következménye. A kialakult helyzet miatt keletkező károkért, így például a befizetett előlegek visszafizetési kötelezettségért is az üzemeltetőt teszi felelőssé a Resideál.

Fotó: A Fagus Hotel Sopron honlapja

.