Hirdetés

Sorban dőlnek össze a házak Felsőzsolcán (videó)

2010.06.06. 21:29

Egyelőre megszámolni sem lehet, hány épület dőlt össze, vagy roggyant meg a Borsod megyei Felsőzsolca elöntött területén a Sajó rendkívüli árvize következtében.

Hirdetés

Felsőzsolca

Egyelőre megszámolni sem lehet, hány épület dőlt össze, vagy roggyant meg a Borsod megyei Felsőzsolca elöntött területén a Sajó rendkívüli árvize következtében - mondta Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője vasárnap az MTI-nek.

Volt olyan fél óra, hogy négy lakóház összedőlésének voltak szemtanúi a tűzoltók. Közben már a Felsőzsolca és Alsózsolca közötti ipari zónát is elöntötte a víz, többek között egy fémfeldolgozót és egy húsfeldolgozót is - tette hozzá.

Felsőzsolca

Arról is beszámolt, hogy szombat éjjel és vasárnap huszonhat tűzoltó több csónakkal folyamatosan mentette a településről az embereket; sok volt közöttük az idős, a beteg és a gyerek - mondta a szóvivő.


A megyében vasárnap este még négy település volt a víz fogságában: Sajógalgócot, Hernádszentandrást, Tornabarakonyt és Tornaszentandrást nem lehet megközelíteni személyautóval.

Az éjszakai órák Ónod és Sajópetri lakóinak lesznek igen nehezek, de nem lélegezhetnek fel azok a felsőzsolcaiak sem, akik otthonukban maradtak. Nem múlt el a veszély Nagykinizs, Kiskinizs, Felsődobsza, Hernádkércs térségében sem.