101 millióból újított a szombathelyi Dobó SE

2015.06.17. 20:20

Átadták az új dobócentrumot. 

Szerdán a hozzátartozók mellett a Dobó SE atlétái, valamint a klub és a város vezetői is összegyűltek az Aréna Savariában, hogy megemlékezzenek Németh Pál mesteredzőről. Emellett átadták az új dobócentrumot is.

Németh Pál mesteredzőre emlékeztek

Elsőként Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint azt elmondta, immár hetedik alkalommal gyűltek össze a Savaria Arénában Németh Pál emléktáblája előtt, akinek nevét ma már utca, vándorkupa és a dobóakadémia is megőrzi az utókor számára.

Ezt követően Puskás Tivadar polgármester emlékezett meg a volt szombathelyi mesteredzőről. A politikus beszélt arról, hogy Németh Pál neve érték és fogalom mind országszerte, mind Vas megyében, mind Szombathelyen.

Németh Pál özvegyét, „Mariann nénit” köszöntik a megemlékezésen.

 „Példakép volt mindenki számára, mint sportoló és úgyis, mint az az edző, aki a legfőbb értéknek és feladatának azt tartotta, hogy először embert formáljon azokból az ifjakból, akikből majd sportolók lesznek, utána pedig kitűnő sportolót” – mondta el a polgármester.

Németh Pál emléktáblájának megkoszorúzása. 

Átadták az új dobócentrumot

Az avatóbeszédet Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke mondta el. Mint azt megtudtuk, a tervek szerint 2016-ban – a korszerűsítés következő ütemében – a Sugár úti atlétikai centrum futópályájának felújítása is szerepet kap.

2020-ig 12 milliárd forintot ad az állam fejlesztésekre, ebből idén 500 millió forintot tudott lehívni a MASZ. A szombathelyi Dobó SE bruttó 101 millió forintot kapott a fejlesztésre. Ez az első ütem, jövőre a 8 sávos futópálya, majd a munkacsarnok futófolyosóval is megépülhet. 

Információink szerint 101 millió forintból újultak meg a már meglévő edző-dobóállások, három fűthető dobókört,  új súlyemelő dobogót, súlylökő bástyákat és mérőeszközöket szereztek be, valamint a dobópályán lévő fűréteg alatt automata öntözőrendszert építettek ki.

A már meglévő épületet 180 m2-esre bővítették, az edzőterem 230 m2 felületen rekortán borítást kapott, megtörtént a dobópálya külső megvilágítása, térfigyelő kamerarendszert alakítottak ki és napelemeket szereltek fel az épületre. Emellett az Alsóőr és a Sugár úti bejáratokat újjáépítették, illetve akadálymentesítették.

.