A Haladás szép játékkal búcsúzott a Magyar Kupától női kézilabdában

2015.02.12. 09:14

A Szombathelyi Női Kézilabda történelmi sikerével, nagyszerű teljesítménnyel búcsúzott a legjobb nyolc között a Magyar Kupától a Haladás VSE NBI/B-s csapata.

HALADÁS VSE - ÉRD 21 : 32 (9:17)

HVSE: Simona Hajduk , Tömő Alexandra (kapusok) – Pukler Glória 8, Bolfán Nikolett 2, Mayer Maja 1, Doncsecz Dorina 1, Csire Fanni, Debreczeni Luca, Mórocz Alexandra, Gerencsér Zsófia, Szendrei Barbara 1, Császár Zsófia 4, Gaylhoffer Ildikó, Pados Mónika 4. Edző: Bölöni Roland

Érd: Janurik Kinga, Oguntoye Viktória (kapusok) – Schatzl Nadine 4, Kovács Anna 4, Sara Vukcevic 2, Szekeres Klára 1, Kisfaludy Anett 4, Klivinyi Kinga 3, Pálos-Bognár Barbara 1, Mariama Signate 1, Ekaterina Kostjukova 3, Katarina Krpez 8, Takács Kitti 1, Nick Viktória, Mester Nóra. Edző: Szabó Edina

Kedd este 18 órakor telt ház előtt, kb. 600 lelkes szurkolóval kezdődött meg a Haladás VSE Munkacsarnokában a Magyar Kupa Negyeddöntő. Az NBI/B-s tabella jelenleg 3.helyén álló Haladás számára önmagában óriási siker, hogy eddig eljutott. Ezúttal a szerencse nem állt Bölöni Roland gárdája mellé- négy meghatározó játékos sérülése miatt- megfogyatkozott kerettel kellett kiállnia a szezon legkeményebbnek ígérkező mérkőzésére. Az I. osztályban negyedik Érd válogatott játékosokat, légiósokat is felvonultató csapata- amely a hétvégi EHF Kupa mérkőzésre készül- egyértelmű esélyesként lépett a pályára.

A szombathelyi lányok azonban nem adták meg magukat, nagy lendülettel kezdték a találkozót, Pukler Glória gólja volt a nyitány, amely egyből felrázta a közönséget. Az első percekben kiegyenlített volt mérkőzés, a gólok felváltak estek (12.perc 4:4). A hazaiak meglepően nagy ellenállása nem csak az ellenfelet érte váratlanul. A következő percektől a két fiatal játékvezető idejekorán elkezdte tisztelni az esélyesebb vendég csapatot, többször vitatható esetekben sújtották emberhátránnyal a hazaiakat és vették el tőlük a labdát. Ennek következtében az Érd 4-12-re meglépett, azonban a Haladást nem tudták megtörni, a zöld-fehérek becsülettel küzdöttek tovább, így a félidő hátralévő részében a különbség nem változott.

A második félidő Császár Zsófia góljával kezdődött. Ezt követően Szendrei Barbara kapura lövés közben súlyos fogsérülést szenvedett (az Érd kapusa lábbal ütközött vele), Őt mentővel szállították kórházba, hiányát nem tudta pótolni a Haladás. Az utolsó percekben 21:28-nál kicsit elfáradtak a szombathelyi lányok, de összességében szépen helytálltak az európai válogatottakkal teletűzdelt Érddel szemben.

Bölöni Roland:- Maximálisan elégedett vagyok a csapattal, minden játékos szívvel-lélekkel küzdött a pályán, méltó ellenfelei voltunk az Érdnek.

.