Hirdetés

Labdarúgó-vb 2018 - 2018 - A svédek büntetővel győzték le a dél-koreaiakat

Labdarúgó-vb 2018 - 2018 - A svédek büntetővel győzték le a dél-koreaiakat

Foci-vb 2018

2018.06.18. 17:35

A svédek 11-esből szerzett góllal 1-0-ra legyőzték a dél-koreai csapatot hétfőn.

Hirdetés

A svédek 11-esből szerzett góllal 1-0-ra legyőzték a dél-koreai csapatot hétfőn az F csoport első fordulójának Nyizsnyij Novgorodban rendezett mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.


    Eredmény:
    F csoport, 1. forduló:
Svédország-Koreai Köztársaság 1-0 (0-0)
---------------------------------------
Nyizsnyij Novgorod, 42 300 néző, v.: Joel Aguilar (salvadori)
    gólszerző: Granqvist (65., 11-esből)
    sárga lap: Claesson (61.), illetve Kim Sin Vok (13.), Hvang He Csan (55.)

    Svédország:
    -----------
Robin Olsen - Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Pontus Jansson, Mikael Lustig - Viktor Claesson, Sebastian Larsson (Gustav Svensson, 81.), Albin Ekdal (Oscar Hiljemark, 71.), Emil Forsberg - Marcus Berg, Ola Toivonen (Isaac Kiese Thelin, 77.)

    Koreai Köztársaság:
    -------------------
Cso Hjun Vo - Li Jong, Dzsang Hjun Szo, Kim Joung Kvon, Park Dzso Ho (Kim Min Vo, 28.) - Li Dzse Szung, Ki Szung Jueng, Go Dzsa Csol (Li Szung Vo, 73.) - Hvang He Csan, Kim Sin Vok (Dzsung Vo Joung, 66.), Szon Hung Min

    II. félidő:
    -----------
    63-65. perc: Claesson tolta meg a labdát a 16-oson belül, a becsúszó Kim Min Vo így csak a svéd játékos lábát találta el. A játékvezető ugyan továbbot intett, később viszont videózásra megállította a játékot, majd büntetőt ítélt. Granqvist a bal alsó sarokba lőtte a 11-est (1-0).

    A dél-koreaiak kezdték lendületesebben a találkozót, de a svédek szervezett védekezésükkel hatástalanították az ellenfél akcióit, majd kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Az első félidő legnagyobb helyzetét Berg hagyta ki, aki 6 méterről a dél-koreai kapusba lőtt. A játékrész második felében a skandináv együttes irányított, de újabb komoly lehetőséget nem tudott kidolgozni. Nem alakult ki folyamatos játék, a 45 perc alatt több szabálytalanság volt (25), mint az eddigi vb-meccsek bármelyikén 90 perc alatt.

    A folytatásban sem emelkedett a színvonal, a rengeteg szabálytalanság miatt sokat állt a játék. Valamelyest a svédek voltak jobbak, de ez veszélyes szituációkban nem nyilvánult meg, egy rossz ütemű becsúszás miatt 11-esből mégis sikerült előnybe kerülniük. A távol-keleti csapat hátrányban sem tudott újítani, a svéd védelem viszonylag könnyűszerrel őrizte meg az eredményt a lefújásig.

.